Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 29.01.2016.
16:44
Vestionline A

Ode Gašić sa funkcije

Ministar odbrane Bratislav Gašić od ponedeljka više neće biti na toj funkciji, najavio je u petak premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug
To je taj: Bratislav Gašić i Aleksandar Vučić

- Do kraja januara kao što sam i rekao zatražiću smenu Bate Gašića. Petnaest dana nakon toga, odlučiću ko će doći na njegovo mesto - rekao je Vučić na skupu posvećenom nastavku privrednih reformi, koji je organizovao NALED.

Novinarke ga koštale funkcije

Gašić je prilikom posete namenske industrije u Trsteniku novinarki B92 Zlatiji Labović uputio seksističku poruku da voli kada novinarke lako kleknu. Usledila je oštra reakcija javnosti i udruženja novinara, koji su više puta širom Srbije organizovali proteste tražeći najavljenu smeru ministra odbrane.

Vučić je ranije najavio da će Gašić biti smenjen do kraja januara, a taj rok ističe u nedelju, prenose beogradski mediji.

Premijer je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na predlog za njegovo razrešenje jer se ne plaši javne rasprave pred poslanicima Skupštine Srbije.

- Na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku... Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića - najavio je Vučić u izjavi novinarima.

On je kazao da će prisustvovati celoj raspravi o razrešenju Gašića, a potom će, 15 dana posle toga, doći pred poslanike da predstavi novog ministra odbrane i da brani taj predlog.

- Mislim da je to fer i častan, pošten i odgovoran pristup. Drago mi je što ga niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslenika koji ih podržavaju to nije očekivao - zaključio je Vučić.

Prema njegovim rečima, to je častan, pošten, fer i odgovoran pristup.

- Drago mi je što to niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslanika koji ih podržavaju to nije očekivao - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 29.01.2016. 19:18
Ode Gasic a za njim ce u skoro i Vucic
Petak 29.01.2016. 17:10
Ko je Bratislav Gašić???? Na čelu Kruševca je Bratislav Gašić, zvani Bata Santos, koga je centrala SNS-a postavila i za prvog u stranci na okružnom nivou. Izabran je kao poslanik i u republičku Skupštinu, pa je Agencija za borbu protiv korupcije protiv njega pokrenula postupak, jer ne sme da ima dve funkcije u isto vreme. Bata Santos danas tvrdi kako je završio gimnaziju i ekonomski fakultet u Nišu, ali oni sa boljim sećanjem znaju da je svojevremeno u Trajalu radio kao keramičar. Biće zanimljivo saznati kako je došao do pomenute diplome, ako je uopšte ima, budući da je u skupštini grada prijavio diplomu staru tek dve godine. Bratislav Gašić biografija. Keramičar Bratislav se devedesetih obogatio švercom kafe, odakle mu i nadimak Bata Santos, a danas je jedan od najozbiljnijih kandidata naprednjaka za neko diplomatsko mesto, najverovatnije u našoj ambasadi u Atini. Ništa nije bilo bolje ni 1945. kada su nam glavni aduti bili šloseeri i tkači, pa eto preživesmo. Preguraće Srbija i keramičara ma mestu konzula ili ambasadora. Po njegovoj preporuci SNS je za direktora kruševačkog Vaspitno popravnog doma za maloletnike postavio Ivana Mijailovića. I njegova diploma je sumnjiva, nekadašnji rad na mestu inspektora u policiji koju je napustio 2008. još uvek je predmet istrage, a oni koji ga lično poznaju tvrde da je sklon kriminalu. Zbog svojih izuzetno bliskih kontakata sa lokalnim mafijašima Ivan je svojevremeno iz PU Kruševac prebačen u Brus, a jedno vreme je bio i suspendovan. Svom mentoru Bati Santosu je i tamo nastavio da služi zgodno došavši na teritoriju preko koje je išao ne samo šverc kafe, već i mnogo čega drugog. Na sve ovo treba napomenuti da je vlasnik firmi i televizije koje su u stečaju. Zalagao se dok nije došao na vlast za poštenje i napredovanje najkvalitetnijih u svakom poslu. To je zaboravio kada je pokušao da svoga sina Milana Gašića “ugura” u Crvenu Zvezdu na trening prvog tima. Odrekao se plate gradonačelnika Kruševca, što je za svaku pohvalu, u korist mladih bračnih parova. Svakom bračnom paru koji zaključi brak u gradskoj kući gradonačelnik daruje zlatne burme u znak sećanja na ovaj veseli čin. Predsednik je Upravnog odbora jednog od najvećih javnih preduzeća – “Srbijagas-a”. Nije poznato koliku platu prima u ovom preduzeću na osnovu ovog predsednikovanja. Nezvanično saznajemo da je plata nekoliko stotina hiljada dinara. Treba još napomenuti da je čovek koji veoma voli da se slika. Nema dogadjaja ili manifestacije koja se održava a da se gradonačenik ne pojavi i slika, održi govor. Ostaje zapamćena prošlogodišnja proslava Svetog Save u gradskim vrtićama i školama kada su svečanosti tako organizovane i vremenski podešene da gradonačelnik stigne na svaku, da na svakoj održi govor i bude slikan!
Petak 29.01.2016. 17:42
Odlaskom Gasica "ugrozena je bezbednost Srbije". Ima li to Vucic u vidu ? Samo Dveri i DSS daju nadu Srbiji . Sve ostale smo dobro zapamtili .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online