Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 14.01.2016.
05:00
J. Arsenović - Vesti A

Rogozin plaši Srbiju Evropom

Zvaničnici, i oni sa zapada i oni s istoka, u Srbiji se osećaju baš kao kod kuće, pa neretko zaborave na diplomatske manire - bilo da nam savetuju da se klonimo Rusije i uvedemo joj sankcije, bilo da prognoziraju onespokojavajuće događaje ukoliko ispoštujemo naloge briselske birokratije.

Reuters
Protest zbog izbeglica: Pristalice Pegide na demonstracijama u Kelnu

U ulozi "savetnika" našao se i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin koji je bio u višednevnoj poseti Srbiji.

Zamoljen da prokomentariše to što EU od Srbije kao države kandidata traži da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom, što uključuje i uvođenje sankcija Rusiji, ruski zvaničnik je uzvratio da Srbija mora da bude oprezna kada je reč o usklađivanju spoljne politike sa EU.

- Mogao bi vam se desiti "Keln 2". Došljaci će se osećati kao gazde, a žene će se plašiti da izađu na ulicu - upozorio je Rogozin, aludirajući na novogodišnji incident u nemačkom gradu kada je grupa migranata seksualno uznemiravala prolaznice.

Oružje mnogo košta

Proteklih dana srpska javnost je "bombardovana" najavama da bi država mogla da nabavi oružje iz Rusije, kao odgovor na balističke rakete koje Hrvatska planira da kupi. Bilo je i medijskih spekulacija da je Rogozin i došao u Beograd prevashodno zbog pregovora oko oružja.
"To su najrazličitiji vidovi (oružja), uglavnom odbrambeni sistemi. Tiče se i avijacije i kopnenih naga", rekao je Rogozin za "Politiku", ističući da je problem što to mnogo košta.
"Možemo govoriti o povlašćenim uslovima, ali ipak košta. Srbija je sada, uostalom kao i Rusija, u složenoj ekonomskoj situaciji i zato nam predstoji da sve to razmatramo u narednom periodu", dodao je ruski zvaničnik.

Ovakva onespokojavajuća vizija nije ostala bez odgovora srpskih kolega, pa je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila Rogozinu da treba da vodi računa o svojoj državi.

- Da li Srbiji može da se dogodi scenario na koji Rogozin podseća ili prognozira? Mislim da on treba da vodi računa o svojoj državi, a mi ćemo o našoj - prokomentarisala je ona.

Rogozin koji je došao u Srbiju kako bi učestvovao u zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, izdvojio je vreme i za posetu predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

- Rogozin i ja smo se složili po svim bitnim političkim pitanjima i izneli zajednički stav da Srbija treba da intenzivira odnose sa Rusijom, da su Srbi i i Rusi bratski narodi i da je budućnost Srbije okrenuta ka istoku - izjavio je za "Alo" lider radikala.

U radikalskom stilu, on je gostu iz Rusije s kojim se poznaje već 20 godina, poklonio gusle, rakiju i monografiju o srpskim manastirima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.01.2016. 06:33
Полтронски политичари Србије су заборавили основно правило патриотизма. Када им непријатељ саветује шта треба да раде они се смеју и одобравају то што је рекао макар и то било да крше устав. Када им пријатељ скрене пажњу да није добро нешто што раде и да ће се то обити о главу народа Србије онда се кочопере и прете пријатељима. Устани Србијо да скинеш овај западни јарам са врата. Наши политичари хоће да сви постанемо католици и да се одрекнемо Русије. Руски цар Романов је жртвовао своју породицу и царску русију да би данас постојала Србија. Срби прочитајте мало историју јер је она учитељица живота.
Četvrtak 14.01.2016. 16:00
Уопште не сумњам и никад није код мене било сумље да Руси јесу добродошли гости српском народу,као што никад у мени није било сумње да нису добродошли прошлој власти па рво и садашњој.Ту барјак носе Вучић и Михајловићка,евро-луддаци.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online