Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.01.2016.
16:28
B. Živančević - Vesti A

Vučić sa prstima u tegli džema

I dok je iznad Arene, poput sivog oblaka, opominjuće lebdeo eho zvižduka kojim su navijači evropskog vaterpolo prvenstva pozdravili predstavnike srpskih vlasti, u Palatu Srbija, sa sve maketom u ruci, ušetao je Dmitrij Rogozin, jedan od čelnika Rusije, koji poslednjih meseci sve češće pohode Srbiju. Nosio je dobre vesti jedinom koji je izbegao zvižduke a koji je za njih najzaslužniji - srpskom premijeru Aleksandru Vučiću.

Tanjug
Po osmehu se dan poznaje: Rogozin i Vučić

Posle razgovora sa dragim gostom, Vučić se iz petnih žila upinjao da srpskoj javnosti objasni da su ugovarali privrednu saradnju, ali mu Rogozin uvali u ruke onu maketu ruskog raketnog sistema S-300 što je sa sobom nosao, uz reči žaljenja što Srbija takvu tehnologiju nije imala 1999. godine. A baš te godine, kada je NATO sipao bombe po našim glavama, isti taj Vučić bejaše na vlasti, doduše kao ministar, ali računa se.

Rogozin je domaćinima u Beogradu "na sva zvona" uvalio i poruku ruskog predsednika Vladimira Putina da se "detaljno ispita šta je Srbiji potrebno", kao i namere da se prodube vojno-tehnički i ekonomski odnosi. "To je samo maketa, samo maketa", zavapio je Vučić uskačući u reč Rogozinu, bled u licu kao da je uhvaćen sa prstima u tegli džema.

Kad je došao do daha, ali i dalje u strahu od reakcije svojih evropskih nalagodavaca, Vučić ispriča da Srbija nema novaca za tako skupe vojne nabavke, da nikada nikoga neće napasti ali da mora da bude u stanju da zaštiti svoju teritoriju i građane. A onda, ničim izazvan, verovatno da bi predupredio sudbinu svojih prethodnika kojima se "sađenje tikava" sa Evropljanima olupalo o glavu, pomenu i srpske izbore koje bi, kako reče, voleo da izbegne.

Međutim, sablažnjivo ukaza Vučić, postoje i oni, zabludeli, koji žele izbore i poče da građane Srbije plaši pošastima iz prošlosti, ratnim opasnostima i gubitkom još po kojeg dela zemlje. Tvrdnje u maniru najglasnijih pristaša Demokratske stranke koji su nas prvih godina 21. veka na isti način plašili njime - glavom i bradom! A kad su naljutili evropske mentore, znamo kako su završili i gde su danas - u političkom živom blatu iz kojeg jedva nos pomole.

Sreća pa u Srbiji nema opozicije, inače ne bi Vučić tako lako licitirao sa izborima. A džem sa prstiju već će se nekako oprati!

POVEZANE VESTI

Sreda 13.01.2016. 17:32
Jedan antropolog predložio je igru deci iz jednog plemena u Južnoj Africi. Naime, on je stavio korpu punu voća pored jednog stabla i rekao deci da će onaj koji prvi dotrči do korpe osvojiti svo to voće. Deca su pristala na igru. Međutim, kada im je dao znak da počnu da trče, sva deca su se uhvatila za ruke i trčala zajedno, a onda su seli oko korpe i zajedno uživali u tom voću. Kada ih je iznenađeni antropolog pitao zašto su trčali zajedno, kada je jedan od njih mogao da pobedi i sam osvoji svo voće, oni su mu odgovorili: „Kako jedan od nas može da bude srećan, ako su ostali tužni?“
Sreda 13.01.2016. 18:53
Срећна Нова Православна 2016
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online