Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 06.01.2016.
13:04
Tanjug A

Vučić o bitangama i siledžijama (koje se pozivaju na njega)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je na Badnji dan Sigurnu kuću u Beogradu. Tom prilikom, istakao je da oseća prezir prema osobama koje čine nasilje u porodici, da za njih može da koristi samo reči "bitange i"siledžije" i poručio da "niko od države nije jači, a to važi i za nasilnike".

- Država će umeti da nasilnike nauči pameti. Te koji misle da su mnogo jaki zato što tuku žene i decu naučićemo da su u odnosu na državu i zakon mnogo slabi - kazao je Vučić u razgovoru sa štićenicama. On je najavio da će u Sigurnu kuću poslati tim advokata da vide da li i kako mogu svakoj ženi pojedinačno da pomognu. 

Premijer je, prilikom posete Sigurne kuće rekao da ne može da gleda slike posledica nasilja u porodici, jer ga je sramota, i ne zna šta bi uradio, jer se oseća poraženo i bedno. 

Tanjug
U razgovoru sa štićenicama Sigurne kuće

- Ne postoije nikada dobre reči kojim biste izneli prezir prema takvim osobama - kazao je premijer.  

U razgovoru sa štićenicom iz Novog Pazara, po imenu Hajrija, on je poručio da u Srbiji svako može da se zove i preziva kako hoće ili kako je nasledio, a svako kome to bude smetalo - imaće posla sa državom.

- Niko od države nije jači i to važi za svakog nasilnika i barabu - podvukao je Vučić i priznao da nekada institucije mogu da budu spore, neefikasne, ali uvek stvari dođu na svoje mesto.

Nasilnik se pozivao na Vučića i Ljajića

On je, na konstataciju štićenice da se nasilnik pozivao na njega i Rasima Ljajića, naglasio da ne može niko na njega da se poziva, i da svakodnevno tri miliona ljudi kaže da se upravo sa njim "čulo". Što se ministra Ljajića tiče, Vučić je naglasio da on sigurno nikada ne bi štitio nijednog batinaša i siledžiju. Takođe je konstatovao da ne može normalan čovek da isprebija ženu.

Tanjug
Vučić zna za red: Nije došao praznih ruku

Tokom razgovora sa štićenicama Sigurne kuće u svom krilu premijer je držao malog Senada, dete jedne štićenice, kojoj je rekao da mališan ima baš brze noge i da bi trebalo da ga upiše u neki sportski klub. Prema njegovim rečima, najvažnije je da deca budu živa i zdrava i ponovio da su ona najvažnija. 

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević je, ukazavši da je premijer učinio veliku čast i značajnu stvar posetom ustanovi, koja zbrinjava 47 lica, je potvrdila, na osnovu iskustva u dosadašnjem radu, da je zapošljavanje štićenica najvažnije.

Sa premijerom u poseti Sigurnoj kući bili su potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Vučića i ministre su dočekali sa hlebom i solju, a oni su uzvratili poklonima koje su poneli deci.  

POVEZANE VESTI

Sreda 06.01.2016. 14:01
"Voljeni" zasto cim nesto izjavis odmah se i useerres ? Klasican primer nasilja je Bratislav Gasic . Posto se sam namestio CIK podigni krivicnu prijavu i pokazi kako se postupa sa siledzijama . Nemas ti muda ni za sta . Mlatis praznu slamu kao i uvek ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online