Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.01.2016.
11:09
B. Živančević - Vesti A

Srbijo, doviđenja do 2017.

Godina na izmaku Srbiji nije donela ništa novo, bejaše ista kao i prethodne tri. Gomile neispunjenih obećanja, nevidljive reforme i čekanje "boljih dana". Ubeđivali su nas da treba samo dovoljno dugo da izdržimo, da će "trava biti zelenija" a Srbija uskoro u Evropi (kao da već nismo)! Sve zasluge je, naravno, preuzeo jedan čovek, "dete asfalta", kako voli za sebe da kaže, osoba koja ne spava, brine, razume, ljuti se, saoseća... Reklo bi se, skoro pa ljudsko biće.

Tanjug
Vođa pokazuje odakle smo došli

Vlast se samohvalila uspesima u svetu i podilazila Amerikancima, a posebno Evropljanima koji nisu znali ni šta će sami sa sobom kad im se njihova spoljna politika vratila kao bumerang u vidu stotina hiljada izbeglica. Srpska Vlada se "kitila tuđim perjem" povodom odluke Uneska o odbijanju zahteva za prijem Kosova u stalno članstvo, a marketinški je naduvavala i svoje uspehe tokom predsedavanja OEBS-om, organizacijom bez ikakvog stvarnog uticaja.

Na unutrašnjem planu, zbrinjavali smo desetine hiljada migranata iz Sirije, Avganistana i Iraka, koje "demokratska" Evropa nije htela da primi, iako prognani Srbi ni posle 20 godina nisu zbrinuti u rođenoj zemlji. Iako su nam bolnice nalik na objekte iz kojih se voda povukla posle poplave i nema dovoljno vrtića za ionako slab srpski natalitet, cele godine smo zidali megaprojekat "Beograd na vodi", čije obrise i dalje gledamo samo na maketi.

Po pitanju ekonomije - blistali smo! Bićemo uskoro, sudeći po vođinim planovima, kao Švajcarska. Hteli smo da prodamo telekomunikacije, tehnologiju budućnosti (hvala bogu, neuspešno), ali smo zato silne novce uložili da oživimo čeličanu u Smederevu. Što se izvoza tiče, penjemo se na vrh liste - i dalje nesmanjenom brzinom izvozimo mlade, obrazovane i one koji više nemaju strpljenja da čekaju.

Ipak, najveći uspeh u 2015. godini smo ostvarili kao narod - dobili smo vođu! I uspešno izgradili njegov kult, kao što i priliči svakom hajduku, svinjaru, bravaru ili već nečem četvrtom. Konačno, posle skoro 30 godina lutanja po mraku (šta da radimo kad je i Tito bio smrtan), sada ima ko da nas vodi po vijugavom putu neizvesnosti. Po starom pravilu - u još veću neizvesnost.

Sudeći po planovima vlasti, naredna godina biće kao i ova. Zato, vidimo se 2017.!

POVEZANE VESTI

Subota 02.01.2016. 11:16
Моја Мама и Тата остали без посла и ја сада немам шта да једем.А мој Деда прима пензију само 14500 динара.За струју немамо паре да платимо па немамо струју и ја сада не могу да гледам Цртани филмови на ТВ .Вучићу поједеш моју столицу .
Subota 02.01.2016. 15:30
Pada zvezda padalica Pada soko siva ptica Pada osmeh sa mog lica I sneg pada pre bozica Pada covek posle pica Pada dusa od umora I noc padne kad je zora Pada pada pada pada Sta to pada pada vlada Vec su mnoge pale vlasti Pa ces i ti dragi pasti ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online