Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.12.2015.
05:12
D. Dekić - Vesti A

Ministar vojni se razbaškario

Ministar odbrane Bratislav Gašić, čija smena zbog izjave da voli novinarke koje lako kleknu već tri nedelje lebdi u najavi, i dalje uveliko ministruje. I nagrađuje. Nedavno je odlučio da 3.000 vojnika časti sa po 10.000 dinara.

Ni smene ni ostavke: Bratislav Gašić

Umesto premijera Aleksandra Vučića koji je obećao Gašićevo razrešenje, komentar ovog poteza stigao je od potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović koja je tipovala da će premijer sigurno biti ljut kada čuje šta je Gašić uradio.

Najnoviju epizodu vezanu za odlazećeg ministra odbrane vojni analitičar Ljubodrag Stojadinović vidi kao još jedan marketinški potez. On smatra da uopšte nije pitanje da li će Gašić biti smenjen, već zašto su ga na tu funkciju postavili Vlada i parlament.

- Gašić je nedostojan te funkcije, jer nema kapacitet da rukovodi sistemom odbrane. Njegova seksistička izjava je samo indikator koji pokazuje da je čovek koji ne preza čak ni od primitivnog načina obraćanja novinarima i javnosti - tumači Stojadinović za "Vesti".

Kaže da su i istupi premijera po tom pitanju marketinški, jer Vučić kaže da Gašić više ne može biti ministar, a onda priča kako mu to teško pada jer je ovaj njegov prijatelj.

- Posle helikopterske nesreće je rekao da ne da ministre odbrane i zdravlja, ovoga puta nije, ali se poneo potcenjivački prema javnosti. Video se taj sirovi apsolutizam, pokazivanje javnosti da jedan čovek donosi odluke i da ga ne zanima kakav će mu povratni odgovor javnog mnjenja stići na to - kaže naš sagovornik dodajući da je u tom smislu Gašić samo činovnik.
Vučić je u više navrata rekao da će Gašića smeniti kada nađe rešenje za to mesto. Naveo je i da mu je smešno ako neko misli da se u kafani za jedan dan traži ministar i da se može pronaći.

Dođi, klekni!

Glumac Nikola Kojo se usred pozorišne predstave "Monti Pajton spamalot" na svojevrstan način priključio srpskoj javnosti koja neprestano podseća da bi ministar odbrane trebalo da ode sa funkcije. Kojo, koji u spektakularnom mjuziklu igra kralja Artura, tokom izvođenja prve reprize izmenio je deo teksta i parafrazirao je Gašića:
- Dođi, klekni. Što volim vitezove koji lako kleknu - izgovorio je Kojo i izazvao ovacije u publici.

- Gašić je dobro vodio ministarstvo, lojalan je našoj stranci i moj prijatelj. Kakav je problem da li će to biti posle tri ili deset dana - rekao je nedavno Vučić, podsetivši da Gašić odlazi zbog izgovorene reči, odnosno zbog nepristojnosti, a ne zato što nije dobro radio svoj posao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online