Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.12.2015.
02:44
D. N. P. - Vesti A

Izborima na KiM čuvamo Srbiju

Srpski patriotski blok na Kosovu i Metohiji koji čine DSS, Dveri, Pokret Stara Srbija i Društvo srpsko-slovenske solidarnosti "Grigorije Stepanovič Ščerbin" pokrenuće ove nedelje u Kosovskoj Mitrovici, a potom i u drugim gradovima, potpisivanje peticije kojom će se od Skupštine Srbije tražiti da Republika Srbija organizuje lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

Tanjug
Traži lokalne izbore: Sanda Rašković Ivić

Ovim povodom u utorak će u Kosovskoj Mitrovici boraviti predsednica DSS-a Sanda Rašković-Ivić i čelnik Pokreta Dveri Boško Obradović. Građani se proglasom pozivaju da dođu na tribinu na kojoj će se razgovarati o peticiji i potrebi raspisivanja izbora.

Jedan od čelnika Patriotskog bloka Marko Jakšić izjavio je kosovskomitrovačkom Kontakt radiju da očekuje oko 30.000 potpisa, ali da nije optimista i da ne veruje da će Skupština Srbije poslušati "volju naroda" na severu Kosova.

- Najgora stvar bi bila da sedimo, ćutimo i mirno posmatramo kako Kosovo i de jure i de fakto postaje nezavisna država. Lokalni izbori su jedini način da Srbija sačuva Srbe i ostane na severu Kosova, Srbi bi izlaskom na izbore svima jasno pokazali kome pripadaju. Na žalost, nisam optimista, Srbija je previše toga obećala zapadu i žrtvovala zarad ulaska u Evropsku uniju, sve vodi ka stvaranju još jedne albanske države na Balkanu. Organizovanje lokalnih izbora bio bi nož u leđa toj novoj albanskoj državi - izjavio je portalu Košev Marko Jakšić.

Na severu Kosova trenutno je dvovlašće: u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i severnoj Kosovskoj Mitrovici još postoje opštinska veća koja je formirala Vlada Srbije i koja još bar na papiru sprovode vlast i politiku Srbije, međutim, postoje i čelnici opština sa kompletnom administracijom, koji su izabrani na izborima koje je raspisala Priština, a koje je Beograd zvanično podržao.

Dve vlasti međusobno su suprotstavljene (retko sarađuju) i najviše idu naruku Prištini koja i sever Kosova polako integriše u samoproglašenu državu Kosovo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.12.2015. 10:04
Smatram da izbori i ako bi bili odrzani nece puno pomoci.Naravno da ovako vise nemoze da se posmatra oduzimanje KiM i zato predlazemdrugi potez a to bi bilo sigurno bolje,jer vlasti su ucinile fatalnu gresku potpisujuci kojekakve naredbe sa zapada.Smatram da bi trebalo Narod organizovati i masovnim odlaskomna na KiM,BEZ ORUZJA,iz svih krajeva Srbije i Rep.Srbske,samo sa parolama ali ponavljam ,moralo bi da svi sposobi gradjanikrenu pravac Pristine,ponavljam opet bez namere i upotrbe sile,masovnim pokretom dokazati da nedamo nikome Srbsku Svetu Zemlju,i da to bude Boj za KiM ali BEZ ORUZJA i upotrebe bilo kakve fizicke sile.Prakticno cela Srbija da krene u jednom danu i svi skupa jedan pravac.,i da nas tamo bude u jednom danu i satu vise nego ikada do sada.Siguran sam da to nebi bio poziv na masovno pogubljenje vec dokaz kosmo i sta branimo.Vostani Serbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online