Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 14.12.2015.
09:15
B. Živančević - Vesti A

Kad Nikolić zahvaljuje čuvarima ustaša

Iritirajući su, na momente i zastrašujući, sve češći pokušaji srpske Vlade i predsednika države da nam urade lobotomiju i izbrišu sećanje - što lično, što ono kolektivno. Tako se premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno iz petnih žila upirao da nam, tokom posete šefa NATO Beogradu, objasni da nisu oni 78 dana bombardovali nas, već Miloševićev režim. To je isti onaj čovek koji je te 1999. godine bio ministar u Miloševićevoj vladi.

Tanjug
Tomislav Nikolić se zahvalio čuvarima ustaša

Sa istim namerama ka menjanju istorije i iniciranju katarze u Srba nastupio je u petak i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kada nam je objašnjavao zašto se tokom inauguracije argentinskog predsednika Maurisija Makrija onako duboko klanjao i zahvaljivao. Nudeći Makriju da iskoristi to što "Srbija ima slobodno tržište širom sveta", Nikolić je rekao da je Argentina zaslužila da joj se lično baš on zahvali na podršci Srbiji kada je reč o zaštiti njenog suvereniteta i integriteta, odnosno što je glasala protiv zahteva samoproglašenog Kosova za članstvo u Unesko.

Je l' to ista ona Argentina koja je 70 godina unazad bila utočište dvojici Anta - Paveliću i Gotovini, hrvatskim zločincima čiji je cilj bio proterivanje i uništenje srpskog naroda? Ona Argentina koja je godinama posle Drugog svetskog rata čuvala najvećeg srpskog krvnika, tvorca ustaške Nezavisne Države Hrvatske Pavelića, poznatog po konclogorima, teroru i genocidu nad Srbima, čija je glavna politička zamisao bila fizička eliminacija Srba, Jevreja, Roma? Ona ista Argentina u kojoj se, kao i u mnogim nama sada "prijateljskim" državama, do nedavno skrivao neoustaša Gotovina, optužen za zločine protiv čovečnosti tokom akcije hrvatske vojske "Oluja", u kojoj je ubijeno više od 1.800, a proterano 300.000 Srba?

Možda je to ona ista Argentina koja je, poput Sjedinjenih Američkih Država, posle Drugog svetskog rata čuvala i skrivala sve naciste koji su na volšebne načine tamo prebegli iz Evrope! Danas nam potomci nacista i njihovih mecena "kroje kapu" i pričaju u humanosti i civilizacijskim vrednostima. 

Iz svih ratova u poslednjih 100 godina nazire se sada već ustaljeni obrazac u kojem se Argentina javlja kao konstanta i "sigurna zemlja" za zločince svih vrsta i nacionalnosti. Ali što bi, parafrazirano, rekao šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer, predstavnik zemlje koja je uzrokovala dva najkrvavija svetska sukoba - Prvi i Drugi svetski rat - i koja je poslednjih godina preotela ulogu glavnog svetskog mirotvorca, "ratovi ostaju u kolektivnom pamćenju".

- Kod mnogih naših suseda, na čijem su tlu vođene krvave bitke u kojima se strahovito ginulo u rovovima, Prvi svetski rat uklesan je u kolektivno pamćenje - skoro je ciničan Štajmajer. Po toj matrici, zločini Drugog svetskog rata i poslednjeg rata na prostorima bivše SFRJ sigurno su "uklesani" u srpsko kolektivno pamćnje. Sreća pa istorija Srbije ne počinje niti će počinjati od sadašnje vlasti!

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.12.2015. 11:04
Нато није бомбардовао нас него демократски изабрану власт Слободана Милишевића? Са којим правом тај сатанистички олош намерно баца уранијумске бомбе на цивилне мете, то је јавбо признао амерички генерал, зато што нису могли са свом том напредном технологијом да савладају 10 пута мању и 20 година технолошки заосталу војску. Постоји име за то ТЕРОРИЗАМ. Којим правом они то раде?
Ponedeljak 14.12.2015. 10:57
Ko što rekoh (pre nego što me je nevaljali ujkica Max obriso): Kakav maliciozan tekst, svaka čast ! A zašto maliciozan ?! - Pa pođimo od toga da je autor teksta novinar "Vesti" - gde je sedište redakcije "Vesti" - da nije u Frankfurtu možda ?! Pa zamislite sad gospodo novinari iz "Vesti" da se pojavi neki članak koji bi ukazivao na to da je sedište vašeg lista u nekadašnjem leglu nac'izma, imperije zločina i sl., a njihovi potčinjeni su bili i ove ujkice koje vi pominjete.........Mislim da bi to bio skandal međunarodnih razmera - mada ne vidim nikakav razlog za to, ako se vodimo logikom autora teksta vašeg lista !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online