Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 06.12.2015.
13:52
Srna, Biljana Živančević A

Amerika "steže obruč" oko Srbije

Samo dan nakon što je u splitsku luku uplovio američki nosač aviona "Hari Truman", poetskog naziva "Usamljeni ratnik", u barsku luku je u nedelju stigao vojni razarač Mornarice SAD koji na sebi nosi navođene projektile. Ne miriše na slučajnost! A sve to ne bi izazivalo strepnju da se na samo nekoliko stotina kilometara od Splita i Bara ne nalazi najveća američka vojna baza "Bondstil", izgrađena na 2.500 hektara na spskim njivama na Kosovu i Metohiji. Tako su Amerikanci, u svojoj suludoj pomami za dominacijom na svetskoj sceni na kojoj Rusija sve više pokazuje svoju snagu, po ko zna koji put ubacili baš Srbiju u svojevrsni "balkanski trougao". A nas niko ništa nije pitao, niti smo hteli tuda da plovimo. U novonastalom odmeravanju snaga svetskih moćnika, u kojem Rusi testiraju rakete koje obaraju satelite, ostaje nam samo da se nadamo da nas taj "balkanski trougao" neće progutati i zbrisati sa lica Zemlje. Možda je dobro što nemamo more, ko zna šta bi tu "parkirali"!

commons.wikimedia.org/PD-USGOV-MILITARY-NAVY.
Zašto američki razarač čuva bezbednost u Evropi i Africi?

Američka ambasada u Crnoj Gori je saopštila u nedelju da je "razarač Mornarice SAD sa navođenim projektilima stigao je u crnogorsku luku Bar u okviru bilateralne saradnje u oblasti bezbednosti".

Tokom posete Crnoj Gori, komandant broda Alisa Embrouz i članovi posade susrešće se sa kolegama iz Mornarice Crne Gore, kao i sa lokalnim zvaničnicima iz Bara.

Poseta luci Bar u funkciji je nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dela Globalnog pomorskog partnerstva u unapređenju pomorske bezbednosti, tvrdi američka ambasada u Podgorici.

Američka Šesta flota, sa sedištem u Napulju, izvodi široki spektar zajedničkih pomorskih operacija, često u saradnji sa savezničkim, zajedničkim i međuagencijskim partnerima, s ciljem promovisanja američkih nacionalnih interesa i bezbednosti u Evropi i Africi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.12.2015. 14:01
Vrene je da narod Crne gore digne pobunu protiv iz dajnika i americkog placemika Mila Djukanovica!
Nedelja 06.12.2015. 14:13
Американци и њихови сателити спремају опет рат на Балкану који ће се опет сломити преко српских леђа.А Срби,све што им је ваљало послаше у Хаг.Данас Србију и Србе нема ко да брани,бојску немамо,војне комаданте такође-само беспомоћни голоруки народ.
Nedelja 06.12.2015. 15:55
Zanimljivo je da vucic kao dobar prijatelj mila - na ova desavanja i dalje cuti - ni da zucne??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online