Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 01.12.2015.
23:23
Tanjug A

Srbi vole Rusiju, ali bi živeli na Zapadu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najbolji je zastupnik evropskih ideja i vrednosti, dok je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na dnu liste, pokazalo je najnovije istraživenje agencije Faktor plus.

Reuters
Rusija je najveći prijatelj Srbije, ali nije najpoželjnija destinacija za život

Prema novembarskom istraživanju koje je predstavljeno, premijer najviše doprinosi i dobrim odnosima Srbije i Rusije, a za njim slede Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Nenad Popović.

Na pitanje ko je među domaćim političarima najbolji zastupnik evropskih ideja i vrednosti, 47 odsto ispitanika odgovorilo je da je to premijer Aleksandar Vučić, dok su građani predsedniku Nikoliću dali sedam odsto glasova.

Izmedu njih dvojice, od 21 do 24 odsto podrške uživaju Zorana Mihajlović i opozicioni lideri Boris Tadić i Bojan Pajtić.

Istraživanje je pokazalo i da građani Srbije kao najbližeg političkog prijatelja naše zemlje vide Rusiju, ali bi radije živeli i školovali decu u članicama EU i SAD, prema kojima gaje kritički, pa i antagonistički odnos.

Objašnjavajući rezultate redovnog mesečnog istraživanja agencije Faktor plus koje je sprovedeno na 1200 ispitanika, politički analiticar Dejan Vuk Stanković rekao je da građani opažaju Rusku Federaciju kao državu koja je u političkom smislu najbliža Srbiji i u najvećoj meri joj žele dobrobit.

- Ispitanici prema zemljama EU gaje priličnu skepsu, dok za SAD smatraju da imaju primarno negativan odnos prema našoj zemlji. Ali, veći broj građana bi živeo i radio u zapadnim državama, jer ih vidi kao mesto gde postoje veće mogućnosti za bolji život i posao - rekao je Dejan Vuk Stanković.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.12.2015. 00:03
Ој Србијо, мила мати, Увек ћу те тако звати Мила земљо, мили доме На срцу је слатко твоме Срећно живет ко у рају, Где милине вечно трају У теби ћу срећно тек Проводити овај век. Подигни се мати мила, Да нам будеш што си била, Јер си тужно робовала, Дуго сузе проливала. Сунце ти се већ родило, Које ти је зашло било. На криоцу свагда твом Утеха је срцу мом. Србија постати равноправна део света да наша деца и унуци имају своју будућност,како је не би тражили у другим земљама.У Пољској јесте занимљиво али не можемо рећи да је код нас досадно.Узбудљиво је у Енглеској,у Италији,у Шпанији,али није тачно да и код нас нема шта да се види и чује.Уопште ми спадамо међу занимљиве земље у Европи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online