Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 01.12.2015.
08:32
Alo rs A

Vučiću prete Đinđićeve ubice

Beogradska policija je u stanu uhapšenog Siniše M. (42), koji se sumnjiči za nadziranje premijera Aleksandra Vučića i njegovog stana, pronašla oružje.

Tanjug
Na udaru "zemunskog klana": Aleksandar Vučić

Pojedini sagovornici lista "Alo!" ukazuju na to da i u ovom slučaju postoje pojedine analogije sa događajima koji su prethodili ubistvu premijera Zorana Đinđića, a simptomatično je i to što je otkriveno da je Vučiću pretnja upravo čovek koji je blizak sa naslednikom šefa zemunskog klana Lukom Bojovićem.

Nikolić: Vrag je odneo šalu

Kriminolog Zlatko Nikolić rekao je za "Alo!" da je premijeru ugrožen život.

- Uslovi za državni udar nisu postojali, ali vam za atentat ne trebaju posebni uslovi. Ako neko toliko puta obilazi prebivalište premijera Vučića, onda vam je jasno da je vrag odneo šalu. Pokušaj ovog "osmatrača" nije neozbiljan, to mora do kraja da se istraži i da se vidi za koga je radio i ko ga je platio - zaključuje Nikolić.

- Dovoljno je da pročitate biografiju čoveka koji je uhvaćen kako nadzire Vučića i ne morate biti stručnjak za bezbednost da biste posumnjali da je reč o sličnom scenariju kao 2003. godine, kada je ubijen Đinđić- smatra izvor lista "Alo!" blizak državnim organima.

Siniši M. određeno je policijsko zadržavanje, nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu. Na slučaju radi treće odeljenje beogradske kriminalističke policije.

Inače, ministar Nebojša Stefanović je nakon Sinišinog privođenja rekao da se radi o bivšem pripadniku obezbeđenja Luke Đurovića, koji je ubijen 2013. godine, a koji je bio u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem.

Vrhovni sud Španije potvrdio je presudu početkom novembra Luki Bojoviću, koji je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Milana Jurišića Jureta.

Luka Đurović je bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru, a važio je za glavnog saradnika Luke Bojovića.

Đurovićevo ime ranije je pominjano u akciji italijanske policije "Šah-mat", u kojoj se sa još 36 osoba teretio za šverc 87 kilograma kokaina, ali je oslobođen optužbi.

Iako je povezivan s brojnim sumnjivim poslovima i mafijaškim likvidacijama, Đurović nikad nije osuđen. Poginuo je pre dve godine u saobraćajnom udesu, a policija dobila je informaciju da se možda radilo o ubistvu.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.12.2015. 09:33
Ljudi nemojte nas plašiti radnim danima . Navikli smo nedeljom od 12 do uveče na Pinku je predstava za budale i nemojte tu predstavu praviti radnim danom . Vučić je supermen kome niko ništa ne može to je više nago sigurno . E sad što je dozvolio majmunu iz Informera da ga svakog dana maže goovnnima sam je kriv .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online