Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.11.2015.
10:40
Tanjug A

"SAD ne ruše Vladu Aleksandra Vučića"

Sjedinjene Američke države nemaju nijedan razlog da ruše vladu premijera Aleksandra Vučića, izjavio je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi, istakavši da su SAD veoma zadovoljne radom srpske vlade na čelu sa premijerom.

Tanjug
Nedavni sastanak: Majkl Kirbi i Aleksandar Vučić

- Razgovarao sam sa Vučićem i jasno sam mu rekao "Amerika ne ruši vašu vladu, nemamo nijedan razlog za tako nešto" - istakao je Kirbi na pitanje Blica da li je razgovarao sa premijerom povodom tvrdnji da neke zapadne zemlje rade na obaranju Vlade Srbije.

Američki diplomata je nabrojao niz stvari koje vlada i premijer Vučić rade, a sa kojima su SAD zadovoljne, kao što su: zalaganje za ulazak Srbije u EU, konstruktivno učešće u procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, uspostavljanje saradnje s Albanijom, Vučićevi odlasci u Srebrenicu, protržišne ekkonomske reforme, plodni odnosi sa Amerikom u ekonomiji i vojnoj saradnji.

- I za sve to dobro sto Vlada Srbije radi najzaslužnji je upravo premijer - rekao je Kirbi i zapitao:

- Pa znate li nekog člana vlade koji se snažnije zalaže za ulazak Srbije u EU od Vučića? Zašto bismo radili protiv njega, zašto bismo obarali njegovu vladu?

- Tako nešto ne bi imalo nikakvog smisla - naveo je Kirbi koji očekuje da najnovija dešavanja u Unesku sa Kosovom, kada su SAD i Srbija bile na suprotnim stranama, neće uticati na pogoršanje odnosa dve zemlje.

Prema njegovim rečima, saradnja u brojnim drugim oblastima je veoma dobra.

- Poznato je da se Srbija i Amerika ne slažu oko pitanja vezanih za status Kosova, ali opet, slažemo se oko aktuelnog procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine pod okriljem EU, koji ne podrazumeva zvanično priznanje Kosova od strane Srbije -  naveo je američki diplomata.

I oko Kosova smo, kazao je, dakle, za prethodnih nekoliko godina postigli važan napredak u razumevanju.

- S druge strane, veoma dobro sarađujemo po nizu drugih pitanja, a SAD imaju izdašne programe pomoći za Srbiju. Mislimo da nema razloga da se zbog razlika u Unesku ti naši dobri odnosi menjaju - objasnio je Majkl Kirbi.

POVEZANE VESTI

Petak 13.11.2015. 10:55
Човек је потпуно у праву. САД немају ни један разлог да руше Вучића. Када би имали, то би сигурно урадили. Јадна смо ми држава!
Petak 13.11.2015. 16:30
A što bi SAD rušila sopstvenu Vladu na Balkanu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online