Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 03.11.2015.
12:37
Vesti A

Zašto MMF radi protiv srpske policije i bezbednosti regiona i Evrope?

Reprezentativni policijski sindikat Srbije uputio je pismo Geritu van de Kampu, predsedniku Evropske policijske unije (EPU), krovne organizacija policajaca u Evropi sa preko 700.000 članova. Povod za pismo je da se predsednik EPU obavestili o lošem stanju u kom se nalazi srpska policija, kojoj prema rečima premijera Aleksandra Vučića, MMF odbija da poveća platu, odnosno da je barem delimično vrati na raniji nivo.

Tanjug
MMF, kako misle u Reprezentativnom policijskom sindikatu Srbije, izgleda ima nešto protiv onih koji brinu o našoj bezbednosti

- Od predsednika van de Kampa tražili smo da obavesti Savet bezbednosti Evropske unije i Evropsku komisiju o odluci MMF koja direktno zadire u bezbednost građana Srbije i Evrope. Nije nam jasno zašto MMF odobrava vraćanje na staro zarada svima, osim onima koji brinu o bezbednosti Srbije, ali i evropskog kontinenta koji je upravo pod navalom migranata iz Afrike i Azije. Ne želimo da razmišljamo da iza toga postoji zla namera. Zahvaljujući MMF i njihovim saradnicima u Srbiji, zaposlenima u MUP Srbije su do sada smanjene plate dva puta, dnevnice su umanjene sa oko 20 evra na 1 evro i 15 centi, a najiskusniji kadrovi su penzionisani pre vremena. Zbog toga smo apelovali na predsednika EPU da ukaže Evropskom savetu na gorući problem bezbednosti u Srbiji, kojoj prete izlivi ekstremizma, migracije stanovništa, organizovani kriminal, pa zbog sve lošijeg stanja u srpskoj policiji, postoji pretnja da se prekine jedinstvena bezbednost kontitnenta, na kojoj trenutno rade sve evropske policije. Zato u pismu predsedniku EPU insistiramo da u kontaktu sa predstavnicima Evropske komisije postavi ovo pitanje - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.11.2015. 12:57
Platu treba zaraditi .A policije nikad nema kad vam treba .
Utorak 03.11.2015. 13:06
Dali ja neznam citti, dali su novinari krivo prenjeli vijest ili smo uistinu izgubili zbog ove vlasti apsolutno sav suverenitet. Na koga je upucen policiski sindikat i zasto?. Kome oni to kukaju? Hoce li ih u dogledno vreme pitati kad treba da upotrebe silu a kad ne? dali za dorucak da uzmu Leskovacku pljeskavicu ili bezukusni otrov iz "meka". Sta je sa tim ljudima? Jesu li im vrane mozak popile ili tu vrstu poltronstva sire pojedinci sa ciljem i namjerom? Dokle vise? Vostani Serbie.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online