Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 02.11.2015.
22:53
Tanjug A

Nikolić apeluje: Pojačati kampanju, Kosovo ne sme postati član Unesco

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je na pridruživanje kampanji protiv prijema Kosova u Unesko, uključujući i '"deljenje" filma o uništavanju srpske kulturne bastine na Kosovu i Metohiji na društvenim mrežama.

Tanjug
Diplomatska borba Srbije se nastavlja

Na zvaničnom Jutjub kanalu predsednika Srbije Tomislava Nikolića pre nekoliko dana je objavljen film o uništavanju srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, čime je pokrenuta kampanja #NoKosovoUnesco.
 

U opisu video snimka stoji: "Četiri bisera svetske baštine: Manastir Dečani, Pećka patrijaršija, Gračanica i crkva Bogorodice Ljeviške i dalje su na listi ugroženog kulturnog nasleđa Uneska. Oni koji danas traže prijem u Unesko, su oni koji su ih izložili opasnosti".

Nikolić u saoštenju podseća da će za nekoliko dana Generalna konferencija UNESKO o tome da li srpske crkve i manastiri, srpska baština, srpsko srce i duša na Kosovu i Metohiji treba da budu dati pod zaštitu tzv. "Republike Kosovo", pod zaštitu onih koji su iste te crkve i manastire palili i uništavali 2004. godine.

Republika Srbija i njeni državni organi već mesecima vode diplomatsku borbu da "Kosovo" ne postane članica Unesko, a da bi svetsku javnost upoznali sa argumentima zašto takozvano "Kosovo" ne sme da bude primljeno u Unesko, između ostalog napravljen je i film koji opisuje zločine nad srpskom kulturnom baštinom od 1999. godine do danas, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

- Dok se o onome što je naše bude raspravljalo u Parizu, mi možemo da sedimo u toplini svojih domova i naivno verujemo da će istina sama pobediti, bez napora svakog od nas. A možemo i da preduzmemo nešto, ma kako nam to nešto malo izgledalo. Dragi prijatelji, molim vas, pomozite i vi. Preuzmite film na linku https://youtu.be/5kU1JwflxFg i podelite ga na društvenim mrežama - apelovao je Nikolić.

Predsednik Nikolić nedavno je održao sastanak sa ambasadorima u Beogradu povodom predloga Albanije da Kosovo postane član Uneska i tada je takođe prikazan film o uništavanju srpske kulturne baštine.

Nikolić je tada istakao da se na Kosovu ne čuva samo srpska, već i evropska kultura, svetsko pamćenje i značajan korak civilizacijskog hoda čovekovog na čitavoj Zemlji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.11.2015. 23:43
Malo ti je rano doslo iz cmaara u glavu, gde si bio do sad?
Utorak 03.11.2015. 09:45
Srpski premijer nas skoro tri godine uverava da je moćan čovek, stalno se pozivajući na svoje prijatelje u inostranstvu. Lju-bio se sa Keti Ešton, sa Angelom Merkel, sa Federikom Mogerini, sa Sebastijanom Kurcom i mnogim drugim, za demokratske prilike tih zemalja, prolaznim funkcionerima. Samo On i njegovi prijatelji.U subotu, 17. oktobra, održana je svečanost povodom sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke. Pozvani su i gosti.Prijatelji, gde ste da ste, dođite, vapio je Vučić. Ali, na tako važnom pokaznom skupu svoje moći, nisu došli ambasadori SAD-a i Nemačke! Englez Denis Kif je demonstrativno ustao, posle Kusturičnih reči.
Utorak 03.11.2015. 09:45
A samo nekoliko dana ranije, Vučić se kleo u njih, sve dok se 13. oktobra u Briselu nije okliznuo na amandman koji su podneli Nemačka i Velika Britanija, kojim se od Srbije, kao uslov za početak pregovora, traži priznavanje Kosova, predaja imovine, plaćanje kredita za preduzeća koja ostaju na Kosmetu. I još gore od toga, da naša ministarstva podnose izveštaj o svom radu Prištini.Odoše i prijatelji. A Vučić je odlučno rekao: "...Neću da kvarim prijateljstvo sa Nemačkom, makar i ne bio premijer''.Čiča hoće, strina neće, kažu. I ne dođe ambasador Aksel Ditman, da pozdravi Vučićevu promociju. Nema ni Kirbija. A obojica su ulazila kod njega kao u svoj klozet.Ruski ambasador Čepurin dočekan je ovacijama u sali Sava centra. Pozdravljen je kao pravi prijatelj ove napaćene zemlje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online