Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 25.10.2015.
21:00
Tanjug A

Vučićev poljubac za Junkera: Neću da plačem i cvilim

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras, u pauzi mini samita o migrantima u Briselu, da će Srbija učiniti sve da sa migrantima postupa humano, ali da neće pristati da bude tampon zona.

Reuters
Poljubac za Junkera

Vučić je na pitanje novinara šta će Srbija učiniti ukoliko Nemačka i Austrija zatvore granice za migrante, a Hrvatska postavi ogradu, rekao:

- A šta očekujete da uradimo? Srbija ne može da bude tampon zona.

On je rekao da ne očekuje nikakve spektakularne odluke današnjeg samita i da je glavno bilo to što su se lideri 13 država duž zapadnobalkanske rute sastali i razmenili mišljenja.

- Za sada se radi o politici malih koraka - rekao je srpski premijer, ističući da je kriza suviše složena da bi se mogla brzo rešiti.

Upitan na šta je konkretno mislio kad je rekao da će Srbija podneti deo tereta prijema migranata i da li je u tom smislu na večerašnjem skupu bilo nekih zahteva, Vučić je rekao da ništa konkretno od Srbije nije traženo.

Šta je nepristojna ponuda?

On je naveo da ni Srbija, sa svoje strane, nije tražila od Evropske unije neku pomoć.

- Ja neću da plačem i neću da cvilim - kazao je Vučić, napominjući da suma koja je do sad primljena iz EU "nije naročito velika" i da Srbija još ima sredstava da se sama brine o migrantima.

Vučić je ponovio da Srbija za sad nema nameru da podiže ogradu prema Makedoniji ili bilo kojoj drugoj susednoj zemlji i dodao da su odnosi Beograda i Skoplja odlični.

Upitan da li je tražio od Nemačke i Austrije da ne zatvaraju svoje granice za migrante, Vučić je odgovorio odrečno.

- Na šta bi ličilo da ja tražim (od nemačke kancelarke Angele Merkel) da primi još milion ili dva miliona migranta kad su Nemačka i Austrija već podnele toliki teret - upitao je premijer Srbije.

- To bi bilo nepristojno i uvredljivom, a ja sebe smatram pristojnim čovekom - rekao je Vučić.

Samit koji je počeo danas popodne nastavlja se radnom večerom, na kojoj treba da budu usvojeni zajednički zaključci, a premijer Srbije će posle toga otputovati u službenu posetu Moskvi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.10.2015. 21:11
Radi vole kad nemas skole.
Nedelja 25.10.2015. 21:14
В у ч и ћ у п е д е р у, В у ч и ћ у п е д е р у !!!
Nedelja 25.10.2015. 21:13
В у ч и ћ у п е д е р у, В у ч и ћ у п е д е р у !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online