Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.10.2015.
18:13
Tanjug A

"Srbija treba da investira u Kosovo i svetinje, ali i u Albance"

Istoričar i potpredsednik SPS Predrag Marković izjavio je da Srbija treba da investira u srpske sredine na Kosovu, istakavši da Srbi na Kosovu moraju da žive dobro i imaju prosperitet.

Tanjug
Istoričar i potpredsednik SPS Predrag Marković: Albancima niko neće dati posao osim Srbije

- Naša država mora da investira u svetinje, ali i u Albance. Niko njima neće dati posao u budućnosti osim Srbije. Srbija će biti zemlja koja ce moći da obezbedi budućnost Kosova - rekao je  Marković, pojašnjavajući svoju nedavnu izjavu da Srbija može da povrati Kosovo tako što će ga kupiti.

On je, gostujući na B92, postavio pitanje - ko bi uložio u Kosovo sem nekog ko ima sentimentalni razlog? 

- Šta oni imaju? Lignit kao najprljavije gorivo i drogu, koja kao roba za široko stanovništvo nije dobra - istakao je Marković i naveo da mora da se misli na periode duže od tri do četiri godine, a na pitanje za koliko godina može njegova ideja da bude realizovana, odgovorio je: "Za jedno dvadesetak".     

- Ako bude kao sa Novakom Đokovićem da izgubimo dva seta, a onda dobijemo meč, onda će rezultat za nas biti povoljan. To su dugački turniri, ali je ovo jedan veliki udarac za nas i za našu zemlju - kazao je Marković, komentarišući to što je Izvršni savet Uneska većinom glasova predložio Generalnoj konferenciju Uneska da Kosovo bude prijemljeno u tu organizaciju. 

- Ipak, daću jednu optimističnu statistiku, u Izvršnom savetu Uneska ima 5.400.000.000 stanovnika, 980.000.000 je glasalo za Kosovo, 3,5 milijardi je protiv, a još 850 miliona je udržano, dakle, 80 odsto stanovnika je protiv odluke da Kosovo bude član Uneska - istakao je Marković.

Po njegovom mišljenju, naša država ima alternativne strategije, B rešenja za očuvanje našeg nasleđa jer kosovski Albanci nikako ne ulivaju poverenje u kapacitete da brinu o našim spomenicima. 

- Unesko je ravnodušan prema tome čiji su to spomenici i to je čudno, ali prvobitni greh je načinjen priznavanjem Kosova kao države. U odnosu na taj greh da priznate državu koju vode narkokarteli ovo je samo dosledan korak u tom smislu - dodao je Marković. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 18:23
Ne znam koliko si ti mlad da bi znao koliko je Jugoslavija uložila u šipptariju-3% na poslovni fond(imovina)je svaka firma bila obacezna da izdvoju za nerazvijenu pokrajinu Kosovo.Od toga oni su se razvili jedino u krrvožedne banddite.Zar opet ulagati.Srbija treba da uloži samo u jedan voz i da ih preda njihovim prijateljima EU i aMerici.Smmrt šipptarima!
Četvrtak 22.10.2015. 22:29
Tesko Srbiji ako ovakvi budu pisali njezinu istoriju,a ovaj Markovic ako ovako nastavi da lupa postace i ministar,jer frizuru vec ima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online