Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.10.2015.
13:45
Srna A

"Odluka Uneska završetak onoga što je počelo paljenjem Pećke Patrijaršije"

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je da odluka Izvršnog savjeta Uneska da preporuči prijem Kosova u ovu organizaciju predstavlja cinizam prema srpskom narodu i ocenio da će to istorija i kultura osuditi.

A. Čukić
Ovo što je uradio Unesko ne bi uradio pošten čovek sa savešću

- To će verovatno buduća pokolenja umeti da ocene kao ciničan gest prema jednom narodu, koji je stvarao ta kulturna dobra na Kosovu i Metohiji i čuvao ih od onih kojima se danas poveravaju -rekao je patrijarh Irinej.
 
On je izrazio nadu da će progovoriti savest mnogih i da će ono što je započeto sada u Parizu i što nije ispalo kako su očekivali, u sledećem aktu doći do većeg izražaja.
 
- Verujemo da ima dobrih ljudi, sa dobrom savešću - rekao je patrijarh Irinej, koji je u Patrijaršiji u Beogradu primio studente Visoke škole unutrašnjih poslova iz Banjaluke.

 
Patrijarh je rekao da pošten čovjek sa zdravom svešću i savešću ne može da čini ono što je protiv savesti, protiv istorije, kulture jednog naroda i njegovih svetinja i da se one daju onima koji su tokom čitavog svog postojanja rušili, palili i žarili.

- Njihova pobuna i buna na Kosovu i Metohiji, koja trijumfuje u našim danima, počela je sa požarom u Pećkoj Patrijaršiji. To je početak, a ovo je završetak toga nečasnoga dela. Mislim da će to istorija i kultura osuditi - rekao je patrijarh srpski.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 13:52
zanimljivo je ponašanje glavešina "srpske" pravoslavne crkve - naime - vrlo su osetljivi kad je u pitanju njihova imovina širom srbije a pogotovo su drčni da im se vrati ono što su im crvendaći zaplenili ALI kada je u pitanju imovina koju otimaju šip*tari - tu je onda reakcija tipa "shit happens" ?? Baš zanimljivo...
Četvrtak 22.10.2015. 19:06
To što će istorija i kultura osuditi-malo sutra.Pa danas se vrši najveće prekrajanje istorije uz blagoslov Hitleru i faššizmu.Oni su uveli svoje faššističke istomišljenike samo u svoje društvo.Poptpisivanje sporazuma o pridruživanju_koliko je godina Srbija na to čekala,a prijem u EU - toga neće biti nikad:to je bio samo još jedan podsmeh Srbiji,a ovo joj je i dokaz gde se nalazi kod prijatelja naših vlasti-ta ni u zapećku.Dosta više s EU i zapadnim vrednistima-tamo sedi liccemer do liccemera faššista do faššiste gadd do gadda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online