Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 21.10.2015.
14:44
Srna A

Studenti poručili: Nikada se nećemo odreći Kosova!

Studenti beogradskog Univerziteta organizovali su protestnu šetnju povodom mogućeg prijema samoproglašenog Kosova u Unesko, poručivši da se srpska omladina nikada neće odreći Kosova i Metohije.

Tanjug
Gromoglasno NE članstvu Kosova u Unesko: Studenti protetsnu šetnju započeli kod Pravnog fakulteta

Studenti su se najpre okupili ispred Pravnog fakulteta, odakle su krenuli u protestnu šetnju ka Hramu Svetog Save. Oni su poručili da ne sme prestati borba za Kosovo, koje je srpska zemlja, bez obzira na odluke međunarodne zajednice.

Kako su naglasili, neće prihvatiti šta god da bude potpisano, jer je na Kosovu zadužbina srpskih vladara.

Studenti su nosili transparente na kojima piše "OVK plus NATO u zločinima oteli Kosovo", "Ruše i pale sveto i nebesko - zar se takvi primaju u Unesko?" i "What is next ISIL?".

Tanjug
Bunt: Parole protiv Kosova i EU

Na skupu koji su otvorili srpski pravoslavni pojci himnom "Bože pravde", predstavnici studenata su istakli da se srpska omladina neće saginjati i da je rešila da glasno kaže "dosta saginjanju Srbije".

- Dokle ćemo se saginjati i ponizno klimati glavom? Saginjanje je postalo naše hronično stanje koje ćemo teško izlečiti. Zar ne mislite da oni to ne vide? Zar mi ne bi trebalo da svima kažemo - dosta?! Srpska mladost je rešila da ostane uspravna i da svojoj deci i unucima ne ostavi grbavu Srbiju - rekao je student prodekan Nikola Ivić.

On je poručio da je budućnost Srbije "uspravna" i da njeno vreme tek dolazi.

Ostali govornici su istakli da ne sme da se desi da Kosovo bude primljeno u Unesko i poručili Prištini i međunarodnoj zajednici da se ne igraju sa istorijom i da je ne prekrajaju.

- Dok su naši preci hodali Kosovom, vas istorija nije ni imala u planu. Nema sile koja može da uništi istorijsko pravo - poručili su studenti.

Tanjug
Slava Srbiji i Rusiji: Studenti ispred Hrama Svetog Save

Studenti su se ispred Hrama Svetog Hrame zakleli da će uvek braniti srpski narod, da se neće odreći Kosmeta i da će obezbediti budućnost srpske dece.N

Posle skupa kod Hrama Svetog Save, studenti su nastavili protestnu šetnju beogradskim ulicama i uputili se ka crkvi Svetog Marka.

Tokom šetnje studenti su uzvikivali "Kosovo je srce Srbije", te pevali srpske patriotske pesme.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.10.2015. 14:58
Dok su naši preci hodali Kosovom, vas istorija nije ni imala u planu. Nema sile koja može da uništi istorijsko pravo - poručili su studenti..............................Kad bi "nase" sitne duse od politicara mogle da sagledaju ovu istinu nebi seponasali kao najveci bjednici vec bi sa ponosom branili istinu i pravdu. Vostani Serbie............
Sreda 21.10.2015. 15:45
Rano su se sjetili!?..............Mora da su dobri studenti kad ne razumiju sta znaci potpisivanje "briselskog sporazuma"!.............Nisu se skupljali ni bunili u trenutku potpisivanja klasicne izdaje svoje zemlje!?..............Da li ti studenti znaju sta je Ustav jedne zemlje? Da li znaju sta su posljedice krsenja Ustava!?...............A sutili su do sada!!!.................Uz njihove dobre namjere, ipak cini mi se, da je suvise kasno.
Sreda 21.10.2015. 21:01
Studenti ne lažžite:samo da vam posluže bečke kifle i čaj stavićete na stub srama svakog kome je Kosovo u srcu:tako ste radili tokom 90-tih a tako bi i sad pa i ono put pod noge i bežanijaa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online