Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 21.10.2015.
09:11
Tanjug A

Montgomeri zabrinut za Vučića: Plašim se da će ubiti samog sebe

Poslednji američki ambasador u Jugoslaviji Vilijam Montgomeri smatra da od svih zemalja u regionu Srbija najagresivnije pokušava da dovede strane investicije, kao i da je premijer Aleksandar Vučić uradio dobar posao sa MMF-om i konsolidacijom budžeta.

Tanjug
Vučić mora malo da uspori

Montgomeri je u intervjuu za srpsko izdanje "Njuzvika" rekao i da ceni ono što Vučić radi, kao i način na koji radi, dodajući da "misli da je on najbolje što Srbija danas ima".

- Promenio je politiku, odgovara na neočekivane izazove. U jeku krize između Zapada i Istoka, SAD i Rusije, migrantske krize, on vuče društvo napred. Zaslužuje podršku u svetu i ima je -  istakao je Montgomeri.

Ukazujući na značaj popravljanja ekonomske situacije Montgomeri je ocenio da je i privlačenje stranih investicija Vučićeva zasluga.

- I to je Vučićeva zasluga. Znam da svi ne misle tako, da i obični ljudi moraju da vide promene nabolje. Zemlja je toliko propala da je to teško učiniti brzo - ocenio je Montgomeri.

- Popravljanje ekonomije ključno je rešenje svih pitanja koja imate. Dokle god je ekonomija takva da prosečna osoba i penzioneri nemaju novac, da je plata policajca mala da izdržava svoju porodicu, imaćete korupciju. Mislim da i banke, između ostalog, mogu bolje da rade posao ako pomognu da ekonomija poraste, umesto da se trude da njima raste profit - istakao je bivši ambasador SAD u Beogradu.

Montgomeri je rekao i da se plaši da je srpski premijer "prava žrtvena figura", jer se od njega očekuje da sam unosi promene i donosi odluke.

- Pre nekih šest meseci podsetio sam ga kako sam se nekada bojao da će ga smaknuti, a da se sada plašim da ne ubije samog sebe. Toliko puno energije! Ne staje. Morao bi malo da uspori - smatra Montgomeri.

Bivši američki ambasador je rekao i da je Vučićeva poseta Vašingtonu bila veoma uspešna i odlična, što su mu potvrdili i kontakti u Stejt departmentu.

- To što ga je potpredsednik (Džozef Bajden) izdvojio nasamo znači samo jedno: time je iskazao iskreno poštovanje. Ne razgovara on sa svakim tako i toliko - zaključio je Montgomeri.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.10.2015. 09:15
jel to beše onaj montgomeri koji dade američke dolare za cepanje SRS i stvaranje današnje vladajuće garniture?
Sreda 21.10.2015. 09:57
Kada te neprijatelj hvali, to bi trebala biti snažna poruka narodu Srbije, ali.....
Sreda 21.10.2015. 14:30
Daće Bog, biće to veliki Praznik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online