Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.10.2015.
15:48
Tanjug A

Nikolić: Aleksandre, izdrži, biće još teže! Vučić: Srbiju neće ponižavati

Posle govora lidera stranke SNS Aleksandra Vučića, uz pesmu i balone završena je svečanost u Sava centru kojom je proslavljen sedmi rođendan ove stranke. Poruke podrške su poslali brojni strani i domaći političari, pa je tako predsednik Nikolić poručio da nema bolje vlade od Vučićeve, ministar Ivica Dačić je ispričao zanimljivu anegdotu o tome kako Mrkonjić gradi pruge, a predsednik RS Milorad Dodik je obraćanje završio sa usklikom "Živela Srbija, Živela Republika Srpska".

Tanjug
Aleksandre, izdrži!

Brojnim prisutnim u Sava centru obratili su se lider stranke Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Od domaćih zvanica na proslavu su došli svi vodeći srpski političari među kojima su Aleksandar Vulin, Rasim Ljajić, Dragan Marković Palma, Milan Krkobabić, Vuk Drašković, predstavnik Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac, član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

Proslava je završena uz pesmu, a baloni su pušteni na brojnu pobliku u Sava centru.

Poslednji se prisutnima obratio Aleksandra Vučić, premijer Srbije i lider stranke. On se zahvalio  svim zvanicama, ambasadorima, Dodiku, Tadiću.. i predsedniku Nikoliću, kojem se sve vreme obraćao sa "Vi" i sa gospodine predsedniče.

- Moja vizija je Balkan bez stega, bez granica..., rekao je Vučić dodajući da želi mir i dane želi da iko ratuje, da želi dobre odnose sa Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, ali da "nećemo dozvoliti da Srbiju iko ponižava".

- Mi smo najjača, ali pre svega najodgovornija stranka u Srbiji. Želim da se zahvalim svim koalicionim partnerima - rekao je Vučić na proslavi godišnjice.

Skup je završen horskom izvedbom "Vostani Sebie", posle čega je pušteno na stotine plavo-crvenih balona.

Kusturica: Imam bolji trik od Dačića

Pre njega se obratio reditelj Emir Kusturica, koji je obratio pristnima sa rečima "imam bolji politički trik od Dačića".

U svom govoru dotakao se Elvisa J. Kurtovića, Andrićgrada, stare narodne: Bolje džaba sedeti, nego džaba raditi, ali i SFRJ komentatorke Milke Babović. U sali je na trenutak nastao tajac, koji je zbunio i konferansijea glumca Dejana Lutkića, koji je nastao kada je jedan gost na svečanosti počeo da izvikuje parole

Tanjug
Nikolić:Nema boljih od vas

Nikolić: Nema bolje vlade od Vučićeve

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da nema bolje vlade od vlade Srpske napredne stranke i boljeg premijera od Aleksandra Vučića i poručio članovima stranke da niko ne može da ih pobedi i da ne dozvole sami da to učine.

- Nema boljih od vas, a bolji ste nego kada sam postao predsednik države. Bolji ste nego kada sam doneo jednu od najtežih odluka u životu, da postanem prvi predsednik kojem su svi građani jednaki, a imam ljubav samo prema jednoj stranci - vašoj, našoj, mojoj - rekao je Nikolić na obeležavanju sedme godišnjice SNS.

Govoreći o počecima SNS i stanju u Srbiji, izlaganje je završio sledećim rečima: Izdrži, Aleksandre...Biće još teže...

Tanjug
Palma: Srbija ne treba da uđe u EU

Palma: Srbija zahvalna Crvenoj armiji

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je izjavio da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, niti će priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Na svečanoj sednici u Skupštini grada, povodom 17. oktobra, Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu, Marković je rekao da je Srbija zahvalna na tome što je Crvena armija pomogla da se oslobodi Jagodina i Pomoravlje od fašizma.

- Mi se zalažemo da uđemo u Evropsku uniju (EU) ali nama ovakva Evropa sa zidovima i sa žicom nije poznata. To nije ona Evropa za koju se mi zalažemo. Kada to kažem, ne mislim da Srbija ne treba da uđe u EU - rekao je Marković.

Tanjug
Dačić: Drugovi i drugarice

Duhovit Dačić: Kako Mrkonjić pravi pruge

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas je Srbiji potreban krupan korak napred jer građani zaslužuju da žive kao normalan svet, te da više ne sme biti zemlja pripuštenih prilika i izneverenih očekivanja.

Na početku govora obratio se u šali delu učesnika skupa sa drugovi i drugarice, rekavši "među vama ih sigurno ima puno".

Dačić je na duhovit način govorio o prošlosti i sadašnjosti i ispričao da je u vreme Josipa Broza Tita kada voz stane, jer nema više pruge, on organizovao radnu akciju.

Prema njegovim rečima, u vreme vladavine SPS-a u istoj situaciji njihov funkcioner Milutin Mrkonjić "uzme prugu od pozadi, stavi je napred i idemo dalje".

Kada je DOS došao na vlast, u takvoj situaciji morali ste da izađete napolje i podesite vagone tako da deluje kao da se krećemo napred.

- To više ne smemo da dozvolimo - poručio je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.

Dačić je na proslavi kojom je SNS obeležila sedam godina od osnivanja u ime SPS i koalicionih partnera PUPS i Jedinstvene Srbije, poželeo uspeh u stvaranju bolje i jake Srbije.

On je istakao da je vreme da Srbija više ne bude zemlja pripuštenih prilika i izneverenih očekivanja, ističući da je bilo dosta takvih situacija.

Tanjug
Dodik i Vučić

Milorad Dodik: Zagledani smo u Srbiju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska zagledana u Srbiju i uvek je na njenoj strani, kao i da je nacionalni interes Srbije snažna i dobra Republika Srpska.

- Mi se trudimo da ne budemo problem Srbiji...Naši odnosi su danas na najboljem nivou zahvaljujući zajedničkim naporima. Izmedju nas ne možete da nadjete nijednu lošu ili ružnu reč, već samo reč ljubavi i podrške - poručio je Dodik.

On je na proslavi obeležavanja sedam godina postojanja SNS istakao da je Republika Srpska u stalnoj podršci naporima Srbije, da živi zagledana u Srbiju, njen uspeh i dobro.

Dodik je istakao da je onima koji žive u Republici Srpskoj od najveće koristi snažna, moćna Srbija, Srbija - bastion regionalne stabilnosti i mira.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online