Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.10.2015.
07:50
D. Dekić - Vesti A

Rat u Vladi tera na izbore

Mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji i pored stabilne parlamentarne većine, dovodi se u vezu sa brojnim aferama koje su uzdrmavale Vladu Srbije tokom svega godinu i po dana mandata.

Tanjug
Ljulja se čamac: Sednica Vlade Srbije

Poslednja od njih, "prisluškivanje", zaljuljala je vladajući čamac, sa transkriptima navodnog razgovora tokom kojeg se Lidija Udovički, sestra ministarke za državnu upravu Kori Udovički, žali lideru DS-a Bojanu Pajtiću da su ljudi iz vlasti tražili reket američkoj kompaniji.

Odmah je ministar rada Aleksandar Vulin zatražio odlazak koleginice Udovički iz Vlade, a odbrane Bratislav Gašić je čak odbio da na vladinim sednicama sedi kraj nje. U kabinetu Aleksandra Vučića izgleda vrvi kao u košnici, jer ni Udovički ne sedi skrštenih ruku. Spekuliše se da namerava da udari na ministra privrede Željka Sertića, zbog odbijanja da na uvid da ugovor o upravljanju smederevskom Železarom.

Kori Udovički je uzburkala strasti i u julu kada je sa ministarkom građevine Zoranom Mihajlović izdvojila mišljenje o sramnoj Rezoluciji o Srebrenici, što je naprednjaku Vladimiru Đukanoviću poslužilo za napad na partijsku koleginicu Mihajlović i njene veze sa zapadnim ambasadama. Iste veze su pripisane i ministarki Udovički, jer je drugačije gledala i na uvođenje sankcija Hrvatskoj.

Nedavno procureli snimci viđanja zamenika premijera i lidera SPS-a Ivice Dačića sa jednim od pripadnika narko-klana Rodoljubom Radulovićem, Mišom Bananom, posvađali su koalicione partnere, socijaliste i naprednjake. Potvrdili su i političke pukotine u naprednjačkim redovima, pošto je šef države Tomislav Nikolić stao na Dačićevu stranu.

Martovska afera "Helikopter" još uvek odzvanja u političkom predvorju, jer opozicija koja je tražila smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog nepoštovanja procedura u akciji spasavanja bebe vojnim helikopterom i pogibije sedam osoba, ne odustaje od zahteva da se pronađu krivci za nesreću.

Za Gašića je vezana i uvertira afere "Prisluškivanje", prošlogodišnje otkriće ombudsmana Saše Jankovića da se prate političari i sindikalne vođe, kao i da je Vojnobezbednosna agencija prisluškivala miting radikala. Janković je početkom ove jeseni preporučio Gašićevo razrešenje sa ministarske funkcije. Kao razlog je naveo nezakonit i nepravilan rad organa prilikom incidenata između Žandarmerije i pripadnika vojske iz obezbeđenja premijerovog brata Andreja Vučića tokom prošlogodišnje Parade ponosa.

Predsednik protiv glasanja

Deo rukovodstva naprednjaka je za raspisivanje vanrednih izbora i dok se sve glasnije čuje da bi do njih moglo da dođe oko Svetog Nikole, neki beogradski mediji preneli su izjavu da je šef države Tomislav Nikolić protiv izlaska na birališta. Nikolić, kako navode, smatra da se njima ništa ne bi promenilo u rasporedu političkih snaga, već bi se samo vreme potrebno za važne poslove ministara potrošilo na predizbornu kampanju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online