Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.10.2015.
20:51
B92 A

Jablanović: Nisam uzeo novac od Ramuša Haradinaja

Pojedini mediji navode da je Ramuš Haradinaj pred prošlogodišnje kosovske izbore donedavnom lideru Srpske liste Aleksandru Jablanoviću dao 100.000 evra.

youtube.com/G.I.Srpska Leposavic
Sve optužbe su obična medijska špekulacija: Aleksandar Jablanović

Jablanović preti tužbama i tvrdi da je i dalje na čelu Srpske liste.

Optužbe da je uzeo novac od Ramuša Haradinaja Aleksandar Jablanović odbacuje.

- To je jedna najobičnija laž i medijska špekulacija, odakle dolazi utvrdićemo", kaže Jablanović.

Izričit je i kad je reč o problemu Srpske liste.

- Pozadina podela u Srpskoj listi je sukob i borba oko pozicija u izvršnim organima i želja pojedinaca iz Štrpca i Gračanice da uzmu svu kontrolu nad institucijama u kojima srbi imaju pravo da učestvuju i odlučuju - navodi Jablanović.

Bivši odbornik u Skupštini opštine Leposavić, koji je pre četiri godine napustio SPS i osnovao Opštinski odbor Pokreta socijalista u toj opštini, kaže da i dalje vodi Srpsku listu.

- Imam potpunu podršku velike većine srpskih poslanika u skupštini kosova i metohije, što nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje iako je bilo pokušaja i od strane Srba pojedinaca iz Vlade i od strane jednog dela Kanc za Kosovo da se utiče na te poslanike, na njihove stavove - kaže Jablanović.

"Problem je dublji nego što se čini"

Problem malo duže traje i malo je dublji - smatra Nenad Đurđević, direktor Foruma za etničke odnose.

- Ono što je kulminiralo u rascepu politika to su sporazumi iz avgusta meseca kojim se i došlo do dogovora o principima ustanovljenja Zajednoice srpskih opština. Očigledno da je spole tog dogovora došlo znalajnog razilaženja i promena politika izmešđu Beograda i Vlade odnosno Kancelarije za KIM i Jablanovića i starijeg i mlađeg, odnosno gradonačelnika leposavića i vođe Srpske liste -  kaže Nenad Đurđević.

Đurđević začuđujućim smatra i današnje Jablanovićevo svrstavanje uz Samoopredeljenje u bojkotu rada Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se raspravlja o Zajednici srpskih opština.

- Ova vrsta predstavnika koji očigledno imaju puno nerešenih problema iz prošlosti i nekako se nisu snašli u realnosti posle briselskog kosova nije od koristi srbima na kosovu a nije ni od koristi Vladi Republike Srbije. Ova dešavanja i sa samom Srpskom i sa opštinama , usporeno sprovođenje sporazuma ne pomaže Srbiji u otvaranju poglavlja, ne pomaže Srbiji u njenoj regionalnoj politici - rekao je Đurđević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.10.2015. 21:36
A od koga jesi ? Osim od vucica .
Četvrtak 08.10.2015. 23:39
Ko o cemu Srbi o spletkarenju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online