Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 03.10.2015.
16:50
Tanjug, Vestionline A

Hrvatske terorije zavere, marsovci i ministar Vulin

Sa prvim izbeglicama, u Hrvatsku je stigla i paranoja. Nemoćni da se izbore sa velikim brojem pridošlica, Hrvati, koji su do tada bili protiv svih ograda, zatvorili su svoju granicu prema Srbiji. Izbeglice više nisu bile dobrodošle, a iz Zagreba su stigle razne optužbe i otrovne strelice upućene Srbiji. Odmah je premijer Milanović prozreo srpske namere i pakt Srbije i Mađarske. Sada je, pak, u celu priču uključena i Grčka, kao još jedan saveznik Srbije i Mađarske. Tako je hrvatski ministar policije izjavio je da je uveren da su Srbi, Grci i Mađari sklopili pakt, po kome se izbeglice upućuju u Hrvatsku. Ali, imamo i mi ministra uvek ornog za prepucavanje sa Hrvatima. Tako se i ovog puta oglasio(a ko bi drugi) Aleksandar Vulin, te odgovorio na Ostojićeve prozivke, primetivši da su marsovci još jednom, nepravedno, isključeni iz hrvatske teorije zavere.

Tanjug
Ponovo verbalni sukob sa komšijama: Aleksandar Vulin

Naime, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da se azilni sistem Hrvatske raspao za dva dana, dok sistem Srbije traje više od pet meseci i primer je zemljama u EU, o čemu svedoče komesar UNHCR-a Antonio Guteres i komesar EU Johanes Han.

Vulin je, reagujući na izjavu hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića da je uveren da su Grci, premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban sklopili pakt, poručio da je šteta što napor koji je Ostojić uložio za smišljanje nove zavere, nije uložio u zbrinjavanje migranata.
 

- Najnovija teorija zavere ministra Ostojića ovaj put obuhvata premijera Mađarske, Grčke i naravno Srbije. I ovaj put marsovci su nepravedno izostavljeni iz zavere koja se neprekidno ponavlja u njegovoj glavi - naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Vulin je poručio da Ostojić "nikako da shvati" da je svaki migrant koji je stigao u Hrvatsku ili Mađarsku prošao kroz Srbiju, gde je bio registrovan, lečen, bezbedan i slobodan i da niko u Srbiji zbog stotina hiljada popisanih migranata nije zatvarao granice, pretio susedima i okrivljavao druge zemlje.

- Nadam se da će Ostojić do kraja kampanje pronaći neku temu, a da nije Srbija i krivca za svoje pronašanje, a da nije Aleksandar Vučić - poručio je Vulin.

Ostojić je nešto ranije izjavio da će se Hrvatska brzo prilagoditi, ako Mađari zatvore granicu, jer je sa Slovenijom sve dogovoreno.

U Hrvatsku je dosad ušlo 103.071 izbeglica, a trenutno ih je 2.149 na registraciji ili na putu za Mađarsku, što znači da je iz Hrvatske izašlo 100.000 ljudi, rekao je Ostojić ispred privremenog prihvatnog centra u Opatovcu, preneo je N1.

POVEZANE VESTI

Subota 03.10.2015. 16:54
Lol- Još ćemo i zbog migranata u rat. Majko mila koja pošast...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online