Subota 03.10.2015.
16:50
Tanjug, Vestionline

Hrvatske terorije zavere, marsovci i ministar Vulin

Tanjug
Ponovo verbalni sukob sa komšijama: Aleksandar Vulin

Naime, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da se azilni sistem Hrvatske raspao za dva dana, dok sistem Srbije traje više od pet meseci i primer je zemljama u EU, o čemu svedoče komesar UNHCR-a Antonio Guteres i komesar EU Johanes Han.

Vulin je, reagujući na izjavu hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića da je uveren da su Grci, premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban sklopili pakt, poručio da je šteta što napor koji je Ostojić uložio za smišljanje nove zavere, nije uložio u zbrinjavanje migranata.
 

- Najnovija teorija zavere ministra Ostojića ovaj put obuhvata premijera Mađarske, Grčke i naravno Srbije. I ovaj put marsovci su nepravedno izostavljeni iz zavere koja se neprekidno ponavlja u njegovoj glavi - naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Vulin je poručio da Ostojić "nikako da shvati" da je svaki migrant koji je stigao u Hrvatsku ili Mađarsku prošao kroz Srbiju, gde je bio registrovan, lečen, bezbedan i slobodan i da niko u Srbiji zbog stotina hiljada popisanih migranata nije zatvarao granice, pretio susedima i okrivljavao druge zemlje.

- Nadam se da će Ostojić do kraja kampanje pronaći neku temu, a da nije Srbija i krivca za svoje pronašanje, a da nije Aleksandar Vučić - poručio je Vulin.

Ostojić je nešto ranije izjavio da će se Hrvatska brzo prilagoditi, ako Mađari zatvore granicu, jer je sa Slovenijom sve dogovoreno.

U Hrvatsku je dosad ušlo 103.071 izbeglica, a trenutno ih je 2.149 na registraciji ili na putu za Mađarsku, što znači da je iz Hrvatske izašlo 100.000 ljudi, rekao je Ostojić ispred privremenog prihvatnog centra u Opatovcu, preneo je N1.

2024 © - Vesti online