Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 03.10.2015.
16:29
Tanjug A

Srbi besni zbog Raminog govora: Kosovo nije nezavisna država, a ni članica UN

Misija Srbije u Ujedinjenim nacijama (UN) reagovala je na govor premijera Albanije Edija Rame na Generalnoj skupštini UN u kojem je on pozvao sve zemlje sveta da priznaju nezavisnost Kosova.

Reuters
Iskoristio svojih pet minuta u Ujedinjenim nacijama: Edi Rama

Ambasador Srbije u UN Milan Milanović je, odgovarajuci na stav albanskog premijera, naglasio da je Rama juče zloupotrebio govor u Generalnoj skupštini i zavarao zemlje članice UN da se dijalog vodi između dve države - Srbije i Kosova.

Istina je, dodao je srpski ambasador, da je reč o pregovorima Beograda i privremnih institucija samouprave na Kosovu, prenosi RTS.

Rama je u govoru u UN-u pozvao sve zemlje sveta, koje još nisu priznale Kosovo da to učine, naglašavajuci da će time direktno doprineti jačanju stabilnosti, mira i saradnje u regionu.

Rama je dodao da će svetsko priznanje Kosova kao države biti dobra stvar za Srbiju.

Ambasador Milanović je, međutim, poručio da Kosovo nije nezavnisna država niti članica UN i podsetio da se u Briselu, pod pokroviteljstvom Evropske unije, vode razgovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ukazujući da bi ovakve izjave premijera Albanije mogle da ugroze pozitivne rezultate dijaloga i zaustave budući napredak.

Rama je u govoru ustvrdio da su razgovori koje se u Briselu vode izmedu Srbije i Kosova "razgovori dve suverene države", ističući da to doprinosi stabilnosti u regionu i stvaranju mogućnosti da dve zemlje pronađu zajedničko rešenje za niz pitanja koja će doneti dobrobit građanima dve države.

- Kao region, konačno možemo da pokažemo da postoji drugi način, osim konflikta, da krenemo napred. Prošle godine prvi put, nakon stotina godina konflikta na Balkanu, oružje nije bilo upereno ni u jednu susednu državu i konačno smo imali godinu saradnje i mira - kazao je Rama, a prenela agencija ATA.

Pet zemalja EU nije priznalo nezavisnost Kosova: Grčka, Kipar, Španija, Slovačka i Rumunija.

POVEZANE VESTI

Subota 03.10.2015. 20:23
Еди Рама : " Србија да призна Косово,било би то добро за њу ". Рама је овом реченицом потврдио да Слободан Милошевић није признао Косово као државу .
Subota 03.10.2015. 20:23
Opet nam kurrac posisa ko god obrisa ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online