Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 11.11.2014.
12:59 >> 16:24h
Beta A

"Srbija i Albanija treba da se upoznaju"

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je jučerašnji sastanak s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu bio težak, ali "vrlo razborit", jer su, kako je istakao, "jedan prema drugom bili iskreni i direktni".

Sastanak s Vučićem bio težak, ali Rama iz Beograda nosi samo lepe uspomene
 

Rama je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da se uprkos jučerašnjim tenzijama na zajedničkoj konferenciji za novinare dvojice premijera, u Beogradu oseća odlično.

"Ovo je izuzetno važna poseta i ovde se odlično osećam. Naravno, mogli smo da se opredelimo da čak i ne pokušamo da se sa svime odmah složimo", rekao je Rama i ukazao da se čelnici Srbije i Albanije mnogo godina uopšte nisu sastajali, dok su u međuvremenu "učestvovali u istim istorijskim događajima".

"Imali smo težak sastanak, ali vrlo razborit, u smislu da smo jedan prema drugom bili iskreni i direktni. Obojica imamo želju da razvijamo te odnose i potom, korak po korak, da se još bolje upoznamo, kao Albanija i Srbija. Čvrsto verujem da zajedno možemo imati iznenađujuću ulogu, kada je reč o odnosima između naših država, ali i celog regiona i EU", ocenio je premijer Albanije.

Rama ipak provocirao

Uoči današnje posete Preševu, Rama je rekao da način na koji se postupa s manjinama umnogome određuje ko smo i kako želimo da živimo. Dodao je da ceni dostignuća dijaloga između Kosova i Srbije, jer smatra da je definisao dobar i dostojanstven okvir za srpsku manjinu na Kosovu, te da bi taj model trebalo da se primeni i na albansku manjinu na jugu Srbije.

"Manjine treba da se pomno čuvaju, jer nas one povezuju. Ne treba da ih shvatamo kao međusobni problem. To su najbolji mostovi koje možemo imati, da bismo gradili bolju budućnost i da svakoga dana shvatimo da ni Albanija ni Srbija neće sutra nestati. Zato moramo sarađivati i, zašto da ne, postati i prijatelji", poručio je albanski premijer.

"Rama u Beogradu pobedio sa 3:0"

POVEZANE VESTI

Utorak 11.11.2014. 13:04
Kako i sa kojim otrovima tretirate manjine u albaniji mutanti Kavkaski.
Utorak 11.11.2014. 15:08
boze al se svi lozite..... pustite siptare neka seru, provociraju pricaju.... a mi cemo im odgovoriti kad dode vreme za to.... mi smo sada u takvom polazaju da bi mpgli da se nosimo sa svim smradovima na balkanu ali nam nedaju treci. e pa sve bude i prode, sve se menja. oooo siptariii, nista vam nije oprosteno, za sve ce te da platite, sa kamatom...... znate vi to i sami.... setite se 99' kada smo vas za tri nedelje, pod bombama najacih drzava sveta 800.000 hiljada poslali u albaniju i makedoniju..... sta mislite sta ce sad da vam se desi? onda nece biti "heljp heljp".....
Utorak 11.11.2014. 13:09
Dzaba vama "nezavisnim novinarima" da ovakvim pokusajima punite medije... Povratak Seselja nikada necete moci zatrpati ili baciti u senku sa g***nima ovakve prirode.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online