Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 28.09.2015.
12:30
informer.rs A

Separatisti u Vojvodini: Kad mogu Katalonci, možemo i mi!

Vojvođanska partija i Vojvođanski klub, koji se zalažu za posebnu Republiku Vojvodinu, najavili su da će 5. oktobra organizovati protestni skup i "Šetnju za Vojvodinu", kako bi obeležili 27. godina od tzv. jogurt revolucije, kada je posle narodnih protesta smenjena autonomaška vlast u severnoj srpskoj pokrajini. Poziv za skup naslovljen je "Mogu Katalonci, mogu i Vojvođani".

Tanjug
Separatizam u Vovodini dobio "vetar u leđa"

- Mi, građanke i građani Vojvodine, okupljeni oko ideje uspostavljanja političko – ekonomskog subjektiviteta Vojvodine, ne mirimo se sa postojećim ustavno - pravnim položajem Vojvodine i smatramo da je on u suprotnosti za životnim težnjama većine građana Vojvodine. Zalažemo se za: donošenje novog Ustava države Srbije; pravo Vojvodine na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast; pravo raspolaganja sopstvenom imovinom, prihodima, prirodnim i radom stvorenim resursima; jake i nezavisne vojvođanske institucije; vojvođanski Ustav; statusni položaj Vojvodine kao Republike u federalizovanoj državi Srbiji - navedeno je u pozivu za protestnu šetnju.

Oni su pozvali, kako su istakli, "slobodarsku, antifašističku, građansku Vojvodinu" da im se pridruži i da protestnim skupom u 16 časova  na Trgu slobode u Novom Sadu, a nakon toga i "Šetnjom za Vojvodinu" do zgrade Vlade Vojvodine, skrenu  pažnju domaće i međunarodne javnosti na "neodrživu političko – ekonomsku situaciju u Vojvodini".

Da li ćete ići na ovaj skup?

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.09.2015. 13:02
Većinsko stanovništvo SEVERNE Srbije (65%) čine Srbi. ---------------------------- Ako su potomci pripadnika „Šeste ličke“ i „Desete krajiške“ i onih koji su doputovali sa vozovima bez voznog reda ostali Srbi i Srbiju smatraju svojom DOMOVINOM odvajanje Vojvodine NEĆE biti moguće.
Ponedeljak 28.09.2015. 13:07
Prvo - 1918g sa Srbijom nije potpisan nikakav ugovor od strane Vojvodine, jer Vojvodina tada nije bila administrativna jedinica. --- Drugo - Vojvodina nije postojala kada su dve narodne skupštine u različito vreme odlučivale o pripajanju Kraljevini Srbiji. ----- 24. novembra 1918. Srem se PRVI dobrovoljno prikljucio Kraljevini Srbiji, (odlukom narodne skupstine Srema izabrane za tu priliku) ----- 25. novembra 1918. Backa, Baranja i Banat (takodje odluke narodne skupstine tih krajeva, izabrane sa tu priliku) su se dobrovoljno pripojili Kraljevini Srbiji. ---- Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca proglasena je 1. decembra 1918. U nju su usli Srem, Baranja, Backa i Banat kao vec sastavni delovi Kraljevine Srbije. ---- Odluka DVE narodne skupštine je jasna, PRIPAJAJU se DOBROVOLJNO Kraljevini Srbiji, postaju DEO Srbije. Ni jednim slovom u odluci DVE NARODNE SKUPŠTINE nije spomenuta nikakva AUTONOMIJA ----- Autonomne pokrajine su delo SRBOŽDERA broza, i imale su samo jedan cilj, RAZBIJANjE Srbije. ----- Vojvođanski separatisti svih boja i narodnosti imaju pravo na mokre snove.
Ponedeljak 28.09.2015. 20:42
САД су потплатиле ове сепаратисте да траже Војводину као државу.САД потплаћују и шииптаре да траже Бујановац,Прешево и Медвеђу као државу.САД желе да и Рашка буде Република."Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online