Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.09.2015.
17:26
Tanjug A

Otvoreni prelazi Bajakovo, Tovarnik i Erdut

Saobraćaj na graničnim prelazima Batrovci-Bajakovo, Šid - Tovarnik i Bogojevo - Erdut se odvija normalno, nakon što su odlukama vlada Srbije i Hrvatske ukinute mere i blokada graničnih prelaza između dve zemlje, ali su ostali granični prelazi sa Hrvatskom i dalje zatvoreni.

Tanjug
Otvoren prelazi

Reporter Tanjuga je javio sa lica mesta da se na Batrovcima saobraćaj odvija bez ikakvih smetnji.

Putnička vozila sa srpskim tablicama nesmetano ulaze u Hrvatsku, a isto vazi i za kamione sa hrvatskom robom u suprotnom smeru.

Kolona teretnih vozila na izlazu iz Srbije, koja je prethodnih dana zbog blokade bila duga 13 kilometara, znatno je smanjena.

- Zadržavanja putničkih vozila nema, problem su teretnjaci koji svakog trenutka pristižu na granicu. Vozači kamiona koji su jutros došli odavno su prošli granicu - rečeno je Tanjugu u stanici granične policije Batrovci.

Teretni i putnički saobraćaj na graničnom prelazu Šid - Tovarnik danas se odvija normalno.

Kako su reporteru Tanjuga rekli pripadnici srpske pogranične policije, saobraćaj se odvija bez ikakvih problema, a čekanje je malo duže za teretna vozila zbog velike kolone koja se prethodnih dana napravila.

Granični prelaz Bogojevo sa Hrvatskom otvoren je danas u 13.15 sati, saopštio je Automoto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične Policije Srbije u 13.15 sati otvoren je GP Bogojevo, sa hrvatske strane granični prelaz Erdut", navodi se u saopštenju.

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja, a kamioni na Batrovcima čekaju oko sat vremena, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije, kolone kamiona na graničnom prelazu Batrovci gotovo da nema, jer je zadržavanje za tu kategoriju vozila palo na svega 60 minuta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su granične policije dve države u redovnom kontaktu oko normalizacije saobraćaja na srpsko-hrvatskoj granici.

- Sada se gužve polako raščišćavaju, potpuno je normalizovan tok saobraćaja i odvija se bez ikakvog ograničenja - rekao je Stefanović novinarima u Valjevu.

On je rekao da je do toga došlo pošto su tokom noći bile gužve, a velika kolona na našoj granici je nastala zbog hrvatskih mera.        

Vlada Srbije sinoć je ukinula kontramera preduzete prema Hrvatskoj nakon što je ta država blokirala granice ka Srbiji.

Odluka je stupila na snagu odmah i kamioni i roba iz Hrvatske nakon 22 sata su krenuli su po uobičajenoj proceduri da ulaze u Srbiju.

Prethodno je Hrvatska juče u 17 sati odblokirala granicu sa Srbijom.     

Odluku o zatvaranju granica Hrvatska je uvela u noći između nedelje i ponedeljka najpre za teretni saobraćaj, a potom je proširila na sva vozila sa srpskim registracijama, privremeno čak i na građane sa srpskim pasošem.

Prvi kamion sa hrvatskim tablicama prešao je u petak veče u 22.10 sati granični prelaz Batrovci i ušao u Srbiju.

Sa druge strane, svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, a zadržavanje putničkih vozila se kreće u intervalima do 30 minuta, dok se teretna vozila na Horgošu zadržavaju višesatno i dugo na izlazu iz zemlje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online