Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.09.2015.
20:38
Tanjug A

Hrvatska više ne pušta nikakve kamione, sat otkucava

Na prelazu Bajakovo i dalje je u blokadi teretni saobraćaj iz Srbije, a Hrvatska ne propušta iz Srbije ni kamione sa kvarljivom robom. To je Tanjugu potvrdio i šef carinske ispostave Batrovci Nenad Vukčević, koji je naveo da, od kako su nezadovoljne kamiondžije odblokirale taj prelaz, odnosno prostor između Batrovaca i Bajakova nešto pre 16 sati, nijedan kamion nije prešao iz Srbije u Hrvatsku.

Tanjug
Čeka se ponoć na granici sa Hrvatskom, pa da vidimo šta će se desiti

"Nijedan kamion još nije prošao, tako da je prelaz u potpunoj blokadi za teretni saobraćaj na ulazu u Hrvatsku", rekao je Vukčević.

Šef smene carinske ispostave Batrovci Nenad Čelić rekao je da je juče od 16 sati, kada je Hrvatska strana počela na Batrovcima da propušta kamione sa lako kvarljivom robom, pa sve do 21.45, kada su nezadovoljne kamiondžije blokirale taj prelaz, iz Srbije u međugranični prostor ušlo samo 14 kamiona. Čelić kaže da je to ukupan broj kamiona, od kojih polovina sa kvarljivom robom, koji je prešao srpsku granici, ali da se ne zna koliko ih je ušlo u Hrvatsku.

Vozačima na granici treba hrane i vode

Prema podacima Auto moto saveza Srbije (AMSS) kolona kamiona sa srpske strane granice duga je više od 15 kilometara, a situacija je još dramatičnija nego ranije, jer u blizini nije lako nabaviti hranu i vodu. AMSS je vozačima podelio više stotina sendviča i nekoliko stotina litara vode.

Dodao je da je upravo zbog te odluke hrvatskih organa i zbog takvog načina propuštanja kamiona i došlo do blokade na prelazu Batrovci. Kaže da nema informaciju kada će hrvatska strana početi da propušta kamione iz Srbije.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić kaže da bi blokada graničnih prelaza mogla da bude ukinuta samo ako Srbija počne da preusmerava migrante na sever, prema Mađarskoj.

- Kamioni iz Hrvatske ulaze u Srbiju i to je ispravno. U suprotnom smeru, prelaz je otvoren za putnički saobraćaj - rekao je Ostojić.

Na pitanje kada će kamionima biti dozvoljeno da iz Srbije uđu u Hrvatsku, Ostojić je odgovorio: "Mi još čekamo da neki autobus sa migrantima iz Srbije krene kroz Horgoš".

Na prelazu Batrovci srpska carina i policija podelili su vozačima u koloni dugoj oko 13 kilometara 700 lanč paketa sa hranom i vodom koji su donirale lokalne vlasti Sremske Mitrovice. Kako je javio reporter Tanjuga sa lica mesta, dok saobraćaj iz Hrvatske ka Srbiji funkcioniše u potpunosti, iz Srbije ka Hrvatskoj se odvija samo putnički.

Kamiondžije će, kako su najavile, do večeras u 23:30 čekati da hrvatska vlada promeni odluku o selektivnom puštanju teretnog saobraćaja, a ukoliko odluka ne bude promenjena, blokiraće sve granične prelaze za sav saobraćaj ka Hrvatskoj, rekao je vozač Kan Grbović, koji iz Novog Pazara vozi robu za Zagreb.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.09.2015. 21:00
Pošto se Hrvati zezaju sa nama a Vučića mažu goovnniima red je da im i mi odgovorimo potpunim zatvaranjem svih prelaza na neodređeno vreme . Problem je Vučić koji je najobičnije govvnoo koje će produžiti rok na 30 dana .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online