Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.09.2015.
08:00
Đ. Barović - Vesti A

Gejevi preči od srpskih žrtava

Gej parada, održana u nedelju u centru Beograda, koštala je poreske obveznike u Srbiji oko 1,5 milion evra.

A. Čukić
Čega se pametni stide...: Šetnja gejeva centrom Beograda

Premijeru Vučiću bliski list "Informer" je objavio podatak, pozivajući se na izvore iz Vlade, da je učesnike Parade obezbeđivalo oko 10.000 policajaca, a da je cela organizacija ukupno koštala oko 200 miliona dinara.

Za te pare, LGBT populacija dobila je, kako sami ističu, prvu "slobodnu" šetnju centralnim ulicama prestonice, a ostatak države mogućnost da na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, u prajm terminu, između ostalog vide transvestite kako se uvijaju, maze i ljube tik između Gradske skupštine i Predsedništva Srbije.

Predsednik Udruženja kidnapovanih i nestalih sa Kosmeta, Simo Spasić, trebalo je u nedelju da bude ispred instalacije Zida plača sa imenima i fotografijama nestalih Srba sa Kosmeta. To mu nije bilo omogućeno, pa je juče tražio hitan prijem kod ministra policije.

- Nas petnaestak, članova porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosmeta, krenuli smo iz Beograđanke, gde su nam kancelarije, do Skupštine, ali nas je Žandarmerija zaustavila uz objašnjenje da je dozvola koju imamo suspendovana zato što je "vanredno stanje". Nismo želeli nikoga da ugrozimo ili napadnemo. Hteli smo da sednemo pored fotografija naših najmilijih i plačemo i nad svojom i nad sudbinom Srbije - kaže Spasić.

Tanjug
Zatečen: Majkl Kirbi

Verbalni duel sa Kirbijem

Paradu ponosa obeležio je i zanimljiv dijalog ambasadora SAD Majkla Kirbija i, kako mediji prenose, novinarke ruske državne televizije.

Tokom šetnje, ona ga je upitala da li je gej.

"Ne, ja sam strejt, a vi?", uzvratio je, a novinarka mu je odgovorila da je ona "normalno ljudsko biće".

Kirbi joj je odbrusio da je "svako biće normalno".

U pres-službu Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, "Vestima" je rečeno da ne znaju o kojoj novinarki je reč.

- Ruska televizija nema svog dopisnika ni u Srbiji, ni u regionu, tako da zaista ne znamo o kome je reč - objašnjavaju iz pres-službe Ambasade.

Beogradski mediji javili su da je pre i tokom Parade uhapšeno 50-ak navijača, ali i sa njima, broj onih koji su javno izrazili nezadovoljstvo održavanjem Prajda, bio je gotovo simboličan.

Vođa Obraza Mladen Obradović tvrdi da uzrok slabom odzivu nije dil države i nacionalnih organizacija.

- Dva skupa su nam zabranjena. Jedan uz pisano objašnjenje da možemo ugroziti "zdravlje i javni moral", a drugi zbog "operativnog izveštaja 22/15" koji je označen sa strogo poverljivo. Takođe, usmeno smo obavešteni da će svaki naš pokušaj organizovanog protesta biti brutalno sprečen, a kako je Beograd u nedelju ličio na ratnu zonu, jasno je na šta se mislilo. Neki naši aktivisti koji su uspeli da se dokopaju centra grada pretresani su i privođeni čak i na izlazu iz crkve - kaže Obradović.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.09.2015. 08:30
Каква влада таква и парада. Њима су битнији п--- и л*--- од српских жртава и инвалида. Каква је ово дискриминација већине од стране мањине??????????
Utorak 22.09.2015. 09:39
NVO,pojedine političke partije,i mediji koji su stvoreni od strane zapadnih mentora nisu dovoljne da daju takvu snagu da gej lobi toliko osili.Glavni element gej lobija u Srbiji je aktuelna režimska vlast koja pokreće u ovom trenutku sve sistemske poluge pa i ovu,a potpomognuta finansijski Vatikanom..Gej parada je zloupotreba nesrećnih lica koji zbog svojih psiholoških trauma imaju potrebu za prisnom zajednicom sa istim polom.Drugi učesnici parade hemafroditi,tranvestiti koji su dobili priliku da prošetaju Beogradom i pomaze se pored skupštine Srbije, i traze uvek nove načine za svoje samozadovoljavanje neće biti daleko od pedofilije.To je drugi aspekt gej parade koji će se u bliskoj budućnosti zahtevati kao jedan od uslova sadašnjoj marionetskoj vlasti.Neka bi nas Bog sačuvao od toga da sutradan usled naše nemoći da se odbranimo od toga zla,vidimo i (ne daj Bože) našu decu zavedenu krivim prozapadnim školskim programom,koji nam se ubrzano nameće u toj koloni.
Utorak 22.09.2015. 19:48
Juče mi je poštovanai uvažena elita grada Beogrda posle uspešno organirovanog i provedenog nedeljnog bala s počasnim gostom Kirbijem, obrisala masu komentara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online