Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 25.08.2015.
21:00
Tanjug A

Nije fudbal, nego pregovori: Srbija pobedila Kosovo 5:0

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je rezultat današnje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu 5:0 za Srbiju, a da je uz četiri potpisana sporazuma, peti trijumf podrška za otvaranje pregovaračkih poglavlja.

Tanjug
Pobedili smo Kosovo

- Kada sportskim žargonom kažem da je rezultat 5:0 za Srbiju, mislin na četiri sprozuma (koji su večeras potpisani u Briselu) i peti poen - činjenicu da će Srbija konačno sigurno dobiti neouporedivo veću podršku za evrointegracije, uključujući i otvaranje poglavlja - rekao je Đurić za TV B92.

Upitan da obrazloži šta sadrže sporazumi o ZSO, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, koji su potpisani u Briselu, Đurić je rekao da će Zajednica srpskih opština imati ozbiljna izvršna ovlašćenja, svog predsednika i skupštinu i direktne veze sa Srbijom.

Kada je reč o formiranju ZSO, Đurić je naveo da je za izradu Statuta ZSO na raspolaganju četiri meseca i da će i to biti izazovni razgovori, ali da je glavni politički dogovor postignut.

Govoreći o sporazumu o energetici, Đurić je ocenio da je to bio "majstorski i gotovo filigrantski" rad premijera Srbije i delegacije jer se u sporazumu pitanje imovine ni na koji način nije prejudicirano, a dobili smo našu kompaniju za snabdevanje i našu kompaniju za distribuciju.

Kada je reč o telekomunikacijama, Đurić je ponovio da će Telekom moći nesmetano da radi na teritoriji Kosmeta i da će svi korisnici usluga moći da nastave, bez dodatnog plaćanja i međunarodnog pozivnog broja, normalno da razgovaraju.

Upitan o sporazumu o mostu na Ibru, Đurić je rekao da je postignuto rešenje koje jasno, po prvi put, utvrđuje razgraničnje južne i severne Mitrovice.

- Ulica kralja Petra biće potpuno i trajno zatvorena za saobraćaj, to će biti nova mitrovačka Knez Mihajlova. Građani severne Mitrovice mogu da budu veoma zadovoljni - rekao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.08.2015. 21:15
"Сачувај ме, Боже, малих победа." Ф. Ниче
Sreda 26.08.2015. 01:59
palamudi....i sam misli da je istina..baš kao i njegov pretpostavljeni
Sreda 26.08.2015. 11:20
Posle duzeg vremena Srbija ima neki plan. Vucic na tome intenzivno radi, priznali to vi ili ne ....Hrabra politika je dovela do sjajnog sporazuma i vracanja Srbije ponovo u igru nakon potpunog debakla. Ovima sto su protiv sporazuma predlazem da se isele iz centralne Srbije i odu da zive na Kosovo i tako daju primer ostalima umesto sto pisu uvredljive i ratno-huskacke poruke ... drugo, Srbija u ovom slucaju jeste poprilicno slaba, ali nije nevazna. Dok god se ne potpise od strane Srbije da je KiM samostalna drzava, ta nakarada to prakticno ne moze biti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online