Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.08.2015.
18:24
Srna, Tanjug A

Dogovorili se Beograd i Priština: Postignut sporazum o osiguranju vozila

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da se Vlada Srbije izborila da Srbi u južnoj pokrajini budu oslobođeni obaveze plaćanja dažbina za osiguranje vozila na administrativnim prelazima.

A. Čukić
Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Đurić je ocenio da je ostvaren mali, ali značajan pomak ka poboljšanju kvaliteta života Srba na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je Đurić izjavio da je sporazum naizgled mali korak u tom procesu od velikog značaja za sve žitelje pokrajine, koji će u budućnosti moći da putuju, ne samo jeftinije, već i dostojanstvenije.

- Građani će moći da prelaze administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom u oba pravca, bez plaćanja ikakve naknade za osiguranje, ali i bez frustracija zbog često kilometrima dugih redova na administrativnim prelazima - izjavio je Đurić.

Đurić je rekao da bi postizanje dogovora o važnom praktičnom, životnom pitanju, trebalo da bude model za buduću praksu u dijalogu Beograda i Prištine jer se pokazalo da je do obostrano prihvatljivog rešenja moguće doći kada na obe strane postoji dobra vera i kada nema pokušaja političke zloupotrebe.

U Briselu je danas dogovoreno da sprovođenje memoranduma o osiguranju vozila počne 12. avgusta.

Dogovor o osiguranju vozila za dobrobit građana

Kosovski ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić pozdravio je dogovor u Briselu o osiguranju vozila, istakavši da se radi o dogovoru koji je u interesu građana na Kosovu.

Jevtić je, povodom dogovor o osiguranju vozila čija implementacija treba da počne 12. avgusta izjavio da se radi o vesti koja je među građanima na Kosovu primljena kao jedna od boljih u poslednje vreme.

Podsetivši da su upravo građani svih ovih godina imali finasijske izdatke zbog ovog pitanja koje nije bilo rešeno, Jevtić je izrazio uverenje da neće doći do ponovnog odlaganja onoga što je dogovoreno u Briselu.

- Ovaj dogovor će pomoći i neće biti samo finasijska olakšica za građane, nege će svakako biti od pomoći da se smanje gužve na prelazima. Očekujemo da narednih dana iz Kancelarije EU dobijemo tačnu definiciju na koji način će biti implementiran sporazum - rekao je on.

Prema njegovim rečima, ovo je bitno upravo zato da bi građani na Kosovu razumeli šta je dogovoreno u Briselu, osim one prve i najvažnije činjenice da više neće biti visokih taksi.

Treba da znamo kako će se u buduće ovaj dogovor implementirati, rekao je Jevtić.


 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.08.2015. 09:36
Ljudi srusite tu vladu i vesajte ta gov-na!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online