Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.08.2015.
13:13
Tanjug A

Lekari: Ivanoviću potrebno bolničko lečenje

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, dr Milan Ivanović, rekao je da je stanje lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pogoršano i da mu je neophodno bolničko lečenje.

A. Čukić - Vesti
Oliver Ivanović i dalje u zatvoru, Srbi poručuju da se Euleks ne igra njegovim životom

Dr Ivanović je novinarima rekao da je zdravstveno stanje lidera Građanske inicijative SDP pogoršano i da brojni simptomi ukazuju na to, od gubitka telesne težine i dekoncentracije, do vrtoglavice i slabosti koju oseća.

- To je i normalno, s obzirom na to da je utamničen već godinu i po dana i da to nije njegov prvi štrajk glađu - rekao je direktor Zdravstvenog centra čiji lekari nadgledaju zdravlje zatvorenika u Kosovskoj Mitrovici.

On je dodao da su lekari i ranije tražili od Euleksa da se odobri stacionarno, odnosno bolničko ispitivanje, ali, kako je rekao, to  tada nije uvaženo tako da je on tretiran ambulantski. Prema njegovim rečima, posle ovog pogoršanja zdravstvenog stanja bolničko lečenje, ispitivanje i dijagnostika su potrebniji nego ranije.

U Kosovskoj Mitrovici je i danas održan protest, sa koga su građani još jedenom zatražili da se Oliveru Ivanoviću, koji osmi dan štrajkuje glađu u zatvoru, omogući odbrana sa slobode i poručili Euleksu da se ne igraju životom lidera Građanske inicijative SDP.

Sa skupa, koji je održan ispred zgrade Osnovnog suda u tom gradu, predstavnici Euleksa su označeni kao neko ko će biti odgovoran ako Ivanovićevo zdravlje bude ugroženo, a ponovljen je i stav da je on politički zatvorenik.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović rekao je da "slučaj Ivanovića postaje slučaj svih" i da lider Građanske inicijative treba da zna da nije sam.

- Ovom nepravdom koju čine, samo nas čine složnijim i jačim, ovo nije posredi pritisak na pravosuđe. Nikada to nismo radili niti to činimo danas, ali nemoj neko da misli da smo pali sa kruške i da ne znamo šta je pravo i kako sudovi treba da funkcionišu, ovde smo zajedno danas kao što ćemo biti uvek u budućnosti - poručio je Stojanović.

Posle skupa koji je održan ispred Osnovnog suda građani su u koloni prošetali do ulazne kapije Pritvornog centra u Kosovskoj Mitrovici gde su uzvikivali ime Ivanovića i penzionisanog pukovnika MUP Srbije Dragoljuba Delibašića koji se takođe nalazi u pritvoru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online