Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.05.2010.
16:19 >> 18:21h
Vestionline A

SNS i DSS: Izbori su neophodni

Lideri Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić ocenili su danas, na proslavi Đurđevdana - slave DSS-a, da su Srbiji neophodni izbori i ukazali na važnost saradnje njihovih partija.

Koštunica je rekao da su prilike u Srbiji teške, tako da su promene neophodne.
Vlast ima "formalni mandat, izražen u tanušnoj skupštinskoj većini", ali bi u skladu sa odgovornošću koju nosi trebalo da proveri koliku ima podršku u narodu. Kad tad će to morati da uradi, bolje je i za vlast, a pogotovo za Srbiju što pre'', izjavio je Koštunica.


Prema njegovim rečima, o prilikama u Srbiji najbolje govore podaci o nezaposlenosti i životnom standardu.

Promene u Srbiji su neophodne: Velimir Ilić, Vojislav Koštunica, Aleksandra Janković i Tomislav Nikolić
 


Povodom predstojećeg samita u Sarajevu, Koštunica je ocenio da su "evropske integracije politički kurs koji je za svaku podršku", ali da je problem što se Srbija pojavljuje prvi put u istoriji kao bezimena, kako bi mogla da se pojavi i "protivpravna vlast na Kosovu i Metohiji".

Na pitanje o saradnji u opoziciji, Koštunica je odgovorio da je borba za izbore "posao na kojem radimo zajedno, na više načina".

Istanbulskom konferencijom potvrđen teritorijalni integritet BiH

 

Koštunica je rekao da će se Srbija na konferenciji EU-zapadni Balkan, koja će biti održana 2. juna u Sarajevu, prvi put istoriji pojaviti kao bezimena država, a da je Istanbulska deklaracija poslužila da se potvrdi teritorijalni integritet BiH i podrži njen ulazak u NATO.

 

On je izjavio da "istovremeno sagovornici predsednika Srbije, turski predsednik i neovlašćeni predstavnik BiH, tom prilikom nisu podržali teritorijalni integritet Srbije". 

"Na budućim opštinskim izborima će se pokazati prednosti te naše saradnje, rukovođene ciljem da u Srbiji dođe do promena putem izbora", izjavio je Koštunica.
Nikolić je ocenio da saradnja u opoziciji mora da bude "jasnija i opipljivija".
Mislim da su sve stranke koje su do sada na tu temu razgovarale svesne da SNS može da pobeđuje na izborima, ali treba dodatna snaga da bi formirali vlast, rekao je Nikolić.


On je ocenio da ta snaga može da se stvori, "možda čak i nekom jedinstvenom listom".


Nikolić je izjavio da je potreban front kome je želja da se izvrši promena u Srbiji i da ne treba da bude ograničen na SNS, DSS i Novu Srbiju. Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da izbornu kampanju očekuje vrlo brzo.

''Ovo što vlada radi ne valja, i izbori su neophodni'', izjavio je Ilić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online