Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 06.05.2010.
01:30
Tanjug A

"Policija neće maltretirati opozicionare"

Zamenik premijera i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je niko u vladajućoj koaliciji ne razmišlja o vanrednim izborima, te da je više puta na sastancima partnere iz vlade Srbije dobio odgovor da je predsednik Boris Tadić izričit u stavu da izbori treba da budu 2012, kada im je i vreme. Povodom mogućnosti da opozicija "izvede narod na ulice", Dačić je rekao da policija neće provocirati demonstrante, ali i da će se braniti ukoliko bude napadnuta.

Ministar policije: Ivica Dačić

Ministar je takođe ocenio da ne vidi da među opozicionim Srpskoj naprenoj stranci (SNS), Demokratskoj stranci Srbije (DSS) i Novoj Srbiji (NS) postoje jedinstvo i energija za promene.


"Tačnije, postoje suštinske razlike. Krupan kamen o koji se spotiču je pitanje ulaska u Evropsku uniju. Čak i da se ujedine protiv Vlade, teško će se ujediniti oko toga za šta su", rekao je Dačić.


Dačić je povodom najavljivanja SNS i "narodnjaka" da će uslediti veliki protest u Beogradu, kazao da je je legitimno pravo tih stranaka da izraze svoj politički stav, ali treba voditi računa da ne dođe do incidenata.


"Siguran sam da će policija biti uzdržana i da neće provocirati. Nije njena uloga da maltretira demonstrante. Ali, ako neko napadne policiju, ona će sigurno da odgovori", kazao je ministar unutrašnjih poslova.


"Ne bi bilo dobro da se u istoriji Srbije ponovi peti oktobar, da bude sukoba i da se vlast menja na ulici. Pitanje odlaska i dolaska na vlast ne sme da bude pitanje života i smrti", poručio je Dačić.


Na pitanje da li bi prihvatio ponudu ako bi ga predsednik SNS Tomislav Nikolić zvao da u koaliciju u Aranđelovcu po "zemunskom" obrascu, Dačić je odgovorio:


"Ne bismo smeli da budemo nekorektni i da koketiramo sa drugima dok smo u savezu sa DS (Demokratskom strankom). Zato je naš prvi cilj da se većina se republičkog nivoa preslika i u Aranđelovcu. Ali, na lokalnom nivou su moguće različite kombinacije. Čini mi se da ima opština u kojima su DS i SNS na vlasti," primetio je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.05.2010. 09:25
dacic: "Ne bi bilo dobro da se u istoriji Srbije ponovi peti oktobar, da bude sukoba i da se vlast menja na ulici. Pitanje odlaska i dolaska na vlast ne sme da bude pitanje života i smrti", poručio je Dačić. pa ne bi dacicu, jednom smo te tako skinuli sa vlasti, mislim da cemo i OPET!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online