Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 11.07.2015.
18:14 >> 20:39h
Tanjug A

"Napad na Vučića planiran unapred. Čovek koji je gađao premijera imao legitimaciju"

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bilo bezbednosnih propusta u organizovanju komemoracije žrtvama u Potočarima i da je kompletan napad na premijera Srbije planiran unapred.

Tanjug
Gašić: Bakira Izetbegovića, kao jednog od organizatora komemoracije, treba da bude sramota

Gašić je rekao da člana Predsedništva BIH Bakira Izetbegovića kao jednog od organizatora komemoracije treba da bude sramota i istakao da njegov motiv i odgovornost treba da se otkrije u narednom periodu.

- Mi smo non stop radili na analizama bezbednosne situacije i imali naznake o pojedinim navijačkim grupama koje su pošle i iz Srbije, a i koje su organizovane u okviru BIH, ali one nisu ukazivale na to da tamo može da bude ovoliko mržnje koje je iskazano danas - rekao je Gašić.

On kaže da prostor kroz koji je premijer trebalo da prođe nije bio bezbedan i kao primer naveo to što je na jednom delu postojala samo plastična traka.

- Drugi deo koji nam je bio jako indikativan je i otvorena ograda. Na uzbrdici gde delagacija ne može brzo da ide da bi prišla do bine, bilo je otvoreno. To je neko namerno uradio - podvukao je Gašić, koji je takođe ukazao na to da je "čovek koji je gađao premijera imao legitimaciju".

- Neko je morao da izvrši tu bezbednosnu proveru svih policajaca i svih onih koji mogu da se nađu blizu premijera. To znači da je kompletan slučaj bio planiran unapred - poručio je Gašić.

Veljović: Policija federacije BiH postupila neprofesionalno

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je u Potočarima profesija - policija potpuno zakazala i da je iznenađen činjenicom da predstavnici policije Federacije BiH nisu postupili profesionalno, niti preduzeli adekvatne mere prema štićenoj ličnosti. Direktor srpske policije je takođe zatražio od kolega iz Federacije BiH  da što pre sprovedu potpunu istragu kako bi se otkrili počinioci, a pre svega organizatori i naručioci.

- Iznenađen sam činjenicom da predstavnici policije Federacije BiH nisu preduzeli adekvatne mere prema štićenoj ličnosti, bez obzira iz koje države dolazila, a posebno danas prema premijeru Aleksandru Vučiću - rekao je Veljović povodom napada na srpskog premijera.

- Danas je profesija - policija, potpuno zakazala i nije ispunila svoju profesionalnu ulogu, gde su bezbednosni propusti ugrozili život premijera Vučića, što se javnost imala priliku da uveri - navodi se u saopštenju MUP-a.

POVEZANE VESTI

Subota 11.07.2015. 18:21
Keramičar je svoje rekao i tu je "kraj"? Ne pada mu na pamet da ponudi ostavku . On nam sada "objašnjava"da je napad planiran . Mi to nikada ne bi ukapirali ."Čestitam" ministre .
Nedelja 12.07.2015. 09:29
Данашње „мајке Сребренице“ не праве разлику између своје „деце“ која су стрељана као ратни заробљеници, и која су погинула палећи околна српска села – за њих су и једни и други „невине жртве српског геноцида“. Баш као што су за мајке погинулих албанских терориста из Куманова злочинци македонски полицајци који су „поубијали њихову децу“ бранећи закон и ред у том граду.Ово једноставно запажање кудикамо нам олакшава разумевање огромне пажње коју је су западни медији посветили двадесетогодишњици злочина у Сребреници.Многима у Србији, који лицитирање сребреничких „седам хиљада“ слушају већ деценијама, није јасно у чијем је интересу да у садашњем тренутку забија нож у ту незараслу рану и додатно електрише и иначе климаве и напете односе у БиХ и региону. А разлози су врло једноставни – савремени свет је такође подељен на „наше“ и „њихове“, и у њему је кристално јасно „чије се жртве броје, а чије не“.
Nedelja 12.07.2015. 09:39
Срби су већ једном настрадали због једне сличне димне завесе која владала у јавној сфери бивше СФР Југославије. А у југословенским ратовима су највећу штету претрпели, не зато што нису били нач/исто ко су им пријатељи, а ко непријатељи, већ зато што су веровали да „медији постоје да би саопштавали људима истину“. Развејавање те илузије вероватно је најважнија ствар коју као народ и друштво можемо да научимо.За разлику од Андрићевог телала Хамзе, савремени медији и НВО неће никада бити у стању да рефлектују свој властити положај и улогу док папагајски понављају да је „седам хиљада Бошњака поби/јено у Сребреници“. Њих је бесмислено питати „а колико је Срба поби/јено?“. Али ако они и ћуте, одговор се зна – „то ће саопштити медији у Београду“. Или пре – у Москви.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online