Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.05.2010.
16:37
Tanjug A

Dinkić osniva novu stranku

Savez nacionalnih, regionalnih i lokalnih stranaka, grupa građana i pojedinaca, čiji je inicijator G17 plus, nosiće naziv Ujedinjeni regioni Srbije i osnivačku skupštinu održaće 16. maja u Beogradu.

Funkcioneri G17plus: Vladimir Ilić i Mlađan Dinkić
 

Tada će se održati i vanredna izborna skupština G17 plus, na kojoj će se birati predsednik, tri potpredsednika i drugi stranački organi.

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je danas, na prvoj konferenciji za novinare URS, da će se ta politička unija zalagati za suštinsku političku decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, kao i za hitno vraćanje imovine lokalnoj samoupravi i dekoncentraciju republičkih institucija.

Dinkić je objasnio da dekoncentracija republičkih institucija označava izmeštanje pojedinih takvih institucija iz Beograda u druge gradove i dodao da će se sedište Republičkog fonda za razvoj premestiti u Niš, Republičke agencije za regionalni razvoj u Zaječar, Agencije za osiguranje i finasiranje izvoza u Užice, a Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevac i da će se to obaviti u narednih nekoliko meseci.

Lider G17 plus je naveo da će najviši organi stranke biti Predsedništvo i Uprava kao najširi organ stranke.

  

On je precizirao da će u Predsedništvu, pored članova Inicijativnog odbora za formiranje unije, koji čine G17 plus, stranaka Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića i Živim za Krajinu Boška Ničića, režiser Goran Paskaljević, vlasnik konfekcije "Todor" Mirko Todorović, jedan od osnivaca G17 plus Predrag Marković, biti i novih članova iz drugih stranaka, kao i pojedinaca koji će biti i u Upravi.

U Upravi će biti predsednici pojedinih opština, grupa građana zastupljenih u parlamentima u nekim opštinama, kao i ugledni pojedinci, rekao je Dinkić.

On je naveo da će se zalagati i za promene izbornog sistema, kao i za to da se predsedniči opština i gradonačelnici biraju direktno.

Politički direktor G17 plus Vladimir Ilić je dodao da će na vanrednoj izbornoj skupštini G17 plus birati predsednika, tri potpredsednika i devet članova predsedništva.

Ilić je naveo da će svi koji žele da se kandiduju za najviše funkcije u G17 plus biti u obavezi da prikupe podršku velikog broja članova stranke, tako da će kandidat za predsednika imati obavezu da prikupi 5.000 potpisa, potpredsednika 3.500, a člana predsedništva 2.000 potpisa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online