Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.07.2015.
15:15
Tanjug A

"Ne izbegavamo dogovor, samo ne pristajemo na ponižavanje"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je spreman u svakom trenutku da nastavi dijalog sa Prištinom, a novinarima je rekao da je i prošli put naša delegacija u Brisel otišla da se dogovara.

Tanjug
Odluka o Srebrenici posle sednice SB UN: Aleksandar Vučić

- Što se nas tiče možemo da ih nastavimo odmah. Mi nismo otišli tamo da izbegnemo dogovor ili s namerom da nešto ne potpišemo, već da napravimo dogovor dobar za naš narod, da napravimo kompromis - naglasio je Vučić.

Ponovio je da je delegacija Beograda spremna za razgovore i spremna za kompromisno rešenje.

- Međutim nismo spremni da učestvujemo u nipodaštavanju i ponižavanju Srbije - naglasio je premijer u razgovoru s novinarima posle prijema koji je organizovan za decu s Kosova.

Vučić je istakao i da još nije doneo odluku o odlasku na obeležavanje 20 godina Srebrenice, i da će je doneti posle sednice Saveta bezbednosti za koju, kako kaže, Srbija još nije dobila poziv.

Još nema poziva od SB UN

Govoreći o sednici Saveta bezbednosti na kojoj će 7. jula biti reči o predlogu o rezoluciji o Srebrenici, Vučić je rekao da je na sednicu pozvana Bosna i Hercegovina.

- Ne znam kako će to izgledati, ali ni najmanje nisam oduševljen tim procesom. Ako me pitate šta je svrha svega toga, očigledno nisam dovoljno pametan - rekao je Vučić.

Upitan kakav je stav Srbije o četvrtom predlogu rezolucije i da li je srpska vlada tražila objašnjenje zašto poziv za srpsku delegaciju još nije stigao, Vučić je odgovorio da je stav naše zemlje nepromenjen.

- Od koga da tražim objašnjenje kada sam danas dobio poruku da su spremni da čuju primedbe Srbije, dva-tri dana pre sednice SB, a nas do sada nisu ništa ni pitali - rekao je Vučić.

Ne znam hoću li u Srebrenicu

Kada je reč o odlasku u Srebrenicu Vučić je rekao da će tu odluku doneti nakon sednice SB i u skladu sa situacijom u regionu, te primetio da će uvek biti onih koji će ga kritikovati kakvu god odluku da donese.

- Želim da kažem da možda znam više od jednih i drugih, jer imam nešto bolji uvid u međunarodnu poziciju Srbije, situaciju u regionu, pitanju ekonomske i političke stabilnosti i Srbije i zemalja u regionu i u skladu i posle stavljanja rezolucije na dnevni red SB doneću odluku - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online