Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.06.2015.
12:07
Srna A

Ljajić: Kosovu pozivni broj, a "Telekomu" licenca

Beograd u dijalogu sa Prištinom insistira da u isto vreme, kada Kosovo dobije pozivni broj, "Telekom" dobije licencu za Fiksnu i mobilnu telefoniju na Kosmetu, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Tanjug
Albanska strana vodi politiku dovstrukih standarda i stalni ima nove zahteve: Rasim Ljajić

- Licenca je važna, jer bi u suprotnom "Telekom" radio ilegalno. Želimo da se osiguramo da preduzeće "Telekom" posluje legalno na teritoriji Kosova -  rekao je resorni ministar u Vladi Srbije Ljajić.

On je za RTV dodao da je predlog Srbije da se, dok Kosovo ne dobije pozivni broj, licenca za "Telekom" deponuje u EU, koja bi se aktivirala kad Kosovo dobije pozivni broj i da Srbija ne želi nikoga da prevari.

- Želimo da "Telekom" dobije licencu za rad za mobilnu i fiksnu telefoniju na teritoriji celog Kosova i da se pozivni brojevi sa Kosovom i Metohijom prema centralnoj Srbiji tretiraju kao lokalni, a ne međunarodni - rekao je Ljajić za Radio-televiziju Vojvodine.

Sporna je, kako je dodao, procedura dobijanja pozivnog broja, jer Priština želi da Austrija aplicira za taj broj, sa čim smo se mi čak i saglasili, ali da Srbija da saglasnost.

- Bitno je kako će se voditi taj broj. Mi smo tražili da bude "Kosovo, Srbija" ili da piše "Kosovo" bez Srbije, ali da u fusnoti piše da je to geografski kod, a telefonski broj je praktično dat uz saglasnost Srbije. Dakle, Srbija mora da se spomene u dokumentu - rekao je Ljajić, podsećajući da Kosovo bez saglasnosti Srbije ne može da dobije pozivni broj, jer nije članica UN.

On je naveo i da je Priština dobila kritike od EU zbog izjava koje ne odgovaraju realnosti.

- Priština stalno dolazi s novim zahtevima, i svaki sledeći tekst uvek ima neke izmene, a cilj je da se napravi aluzija da je Kosovo nezavisno, dok mi želimo sporazum koji je statusno neutralan - rekao je Ljajić.

Kada je reč o pregovorima o energetici i imovini Srbije na KiM, Ljajić je naveo da albanska strana vodi politiku dvostrukih standarda.

- Mi smo tražili da imovina "Telekoma" i "Pošte" bude tema kad razgovaramo o telekomunikacijama, ali EU i Priština smatraju da je to poseban problem, a onda oko energetike uvode na mala vrata pitanje imovine kako bi se dočepali vredne imovine EPS-a - rekao je Ljajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online