Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 18.06.2015.
13:50 >> 13:52h
Tanjug A

Šešelj: Da se traži veto Rusije i Kine

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da bi Srbija trebalo da zatraži od Rusije i Kine da ulože veto na predlog Rezolucije o Srebrenici u SB UN.

Tanjug
Bilo je zličina ali nije bilo genocida: Vojislav Šešelj

- Videlo se da nam one iste sile koje su nas bombardovale devedesetih godina sada ne mogu iznenada postati prijatelji - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

On ne poriče da je bilo zločina u Srebrenici, ali tvrdi da se genocid nije dogodio.

- Zločin se desio i mi ga ne negiramo, ali taj zločin je predstavljao streljanje određenog broja ratnih zarobljenika i nikako nije bio genocid i najmanje sedam puta je manje ljudi streljano nego što se to iznosi - rekao je Šešelj.

Tvrdeći da zapad protiv Srbije vodi staru politiku iz devedesetih godina i da je neće okončati dok Srbiji ne oduzmu i Vojvodinu i Sandžak, dok je ne svedu na nekadašnji beogradski pašaluk, Šešelj je rekao dazbog toga SRS sprema Vidovdanski miting pod nazivom "Vidovdanska buktinja srpskog radikalizma".


Kritikujući britanski predlog rezolucije o Srebrenici i Patriotski blok se zalaže da Srbija zatraži od Rusije da stavi veto prilikom glasanja u Savetu bezbednosti.

U saopštenju Partiotski blok, podsetivši na stradanje Jermena početkom 20. veka u Turskoj, na holokaust u nacističkoj Nemačkoj, na Darfur na jugu Sudana, konstatuje da ni u jednom od tih slučajeva masovnih zločina, "neuporedivo većih razmera od masakra u Srebrenici 1995. godine", niko nije smatrao za potrebno da treba da se oglasi Savet bezbednosti UN.

- Zato smo uvereni da je jedina svrha ovog britanskog predloga da se na Srbe iznova navuku kolektivna krivica, prezir i omraza, a dejtonska Republika Srpska uruši i zatre zarad unitarizacije Bosne i Hercegovine - navodi Patriotski blok u saopštenju.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.06.2015. 14:03
+ Ceo Srbski Balkan..Svi Srbi...Mladi i Stari...Srbski Radikali + + Vojvoda SveSrbski Vojo Apostol Boziji +
Četvrtak 18.06.2015. 15:34
Videlo se da nam one iste sile koje su nas bombardovale devedesetih godina sada ne mogu iznenada postati prijatelji - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare....., ali u to ne vjeruje tvoj odbjegli pristalica, koji je danas najveći prijatelj sa tim istim silama !
Četvrtak 18.06.2015. 16:25
Srbija bi to trebalo da uradi ako ima oči jer je opet slagala Ruse,a i gazde joj to neće dozvoliti zbog sprovodjenja svog monstruoznog plana zbog čega i idu s rezolucijom u UN,A rusi će to učiniti zbog Dodika-on se valda još nije prodao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online