Četvrtak 18.06.2015.
13:50 >> 13:52h
Tanjug

Šešelj: Da se traži veto Rusije i Kine

Tanjug
Bilo je zličina ali nije bilo genocida: Vojislav Šešelj

- Videlo se da nam one iste sile koje su nas bombardovale devedesetih godina sada ne mogu iznenada postati prijatelji - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

On ne poriče da je bilo zločina u Srebrenici, ali tvrdi da se genocid nije dogodio.

- Zločin se desio i mi ga ne negiramo, ali taj zločin je predstavljao streljanje određenog broja ratnih zarobljenika i nikako nije bio genocid i najmanje sedam puta je manje ljudi streljano nego što se to iznosi - rekao je Šešelj.

Tvrdeći da zapad protiv Srbije vodi staru politiku iz devedesetih godina i da je neće okončati dok Srbiji ne oduzmu i Vojvodinu i Sandžak, dok je ne svedu na nekadašnji beogradski pašaluk, Šešelj je rekao dazbog toga SRS sprema Vidovdanski miting pod nazivom "Vidovdanska buktinja srpskog radikalizma".


Kritikujući britanski predlog rezolucije o Srebrenici i Patriotski blok se zalaže da Srbija zatraži od Rusije da stavi veto prilikom glasanja u Savetu bezbednosti.

U saopštenju Partiotski blok, podsetivši na stradanje Jermena početkom 20. veka u Turskoj, na holokaust u nacističkoj Nemačkoj, na Darfur na jugu Sudana, konstatuje da ni u jednom od tih slučajeva masovnih zločina, "neuporedivo većih razmera od masakra u Srebrenici 1995. godine", niko nije smatrao za potrebno da treba da se oglasi Savet bezbednosti UN.

- Zato smo uvereni da je jedina svrha ovog britanskog predloga da se na Srbe iznova navuku kolektivna krivica, prezir i omraza, a dejtonska Republika Srpska uruši i zatre zarad unitarizacije Bosne i Hercegovine - navodi Patriotski blok u saopštenju.
 

2024 © - Vesti online