Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 10.06.2015.
13:03
Tanjug A

DS traži ocenu ustavnosti zakona o porezu na imovinu

Demokratska stranka (DS) predala je inicijativu za ocenu ustavnosti pojedinih odredaba Zakona o porezu na imovinu.

V. Sekulić
Beogradske dahije duplo oporezuju: I kuću i zemljište pod kućom

Predsednik Gradskog odbora DS Beograd, Balša Božović, rekao je da je namera DS-a da podseti čelnike gradske vlasti i Srbije da vlast treba da postoji zbog građana, a ne zbog sebe same, i da građani ne smeju plaćati cenu nesposobnosti onih koji vode Beograd i Srbiju.

On tvrdi da je namera gradskih i republičkih vlasti da građani finansiraju njihove troškove i, kako je rekao, njihovo neznanje, i naveo primer četvoročlane porodice sa Kanarevog brda koja živi u 60 kvadrata stambenog prostora, koja je 2013. godine porez na imovinu platila 4.000 dinara, 2014. godine 6.000 dinara, a za ovu godinu porez ime je narastao na neverovatnih 11.500 dinara.

Božović je istakao da povećanje poreza na imovinu predstavlja samo još jedan dodatni namet, "dodatnu pljačku građana, i odgovornost u ovom slučaju moraju da snose oni koji su sve bliže tome da naprave od našeg društva društvo u kom živi jedan odsto bogatih i 99 odsto siromašnih".

Predsednik Opštinskog odbora DS Savski venac Dušan Dinčić, ocenio je u saopštenju, da su izmene Zakona i način na koji ga grad primenjuje, proizveli da porez na imovinu postane jedan "pljačkaški porez kojim se otima imovina velikog broja građana Beograda".

Dinčić je rekao da je zatražena ocena ustavnosti onih odredaba koje dovode do dvostrukog oporezivanja građana, pa ljudi za istu nepokretnost plaćaju dvostruki porez, odnosno na zemljište koje se nalazi ispod zgrade, plaća se isti prez kao na zgradu, kao i onaj deo zakona koji govori o zonama koje su u gradu Beogradu nepravedno i loše određene. 

POVEZANE VESTI

Sreda 10.06.2015. 13:52
Sve je to baš tako, a najveći cirkus ove godine je ipak napravljen sa porezom na odvodnjavanje. DS se potpuno pogu bio i očigledno zagu bio negde između Vojvodine i Srbije, kao da je to jedno isto. Dok ovi ispravljaju krive Drine po Srbiji, Pajtić i vojvođanski deo DS-a se sastaje sa predsednikom Lombardije i otvara "Dan Vojvodine" u toj regiji. Ovo drugo je meni OK i trebali bi se koncentrisati na ovdašnje probleme, jer sumnjam da su dovoljno jaki da se fokusiraju na dve zemlje. Najrealnije bi bilo da se DS uskoro i podeli na dva dela, srbijanski i vojvođanski, ali kako su u beogradskoj bazi zadrti, pre će pustiti da se stranka potpuno ugasi.
Sreda 10.06.2015. 18:28
Što:ustavnpst na porez na imovinu-dali oni to traže da se iz ove stavke izuzme sve što je opljačkano.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online