Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.05.2015.
15:48
Tanjug A

Kastro uzvratio Nikoliću s ordenom: "Kuba neće priznati Kosovo!"

Predsednik Kube Raul Kastro uručio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću najviše kubansko odlikovanje "Hose Marti", koje se dodeljuje za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci.

Reuters
Nikolić je dobio najviše kubansko odlikovanje "Hose Marti"

Ordenom "Hose Marti" su u 2014. godini odlikovani predsednik Rusije i Kine.

Sekretar vlade Homero Akosta Alvarez je čitajući Ukaz o odlikovanju istakao da je doprinos srpskog naroda svetskom miru, posebno u svetlu 70-te godišnjice pobede nad fašizmom, kada je srpski narod ispisao herojske stranice u borbi protiv tog svetskog zla.

- Srpski narod je podneo najveće žrtve, srazmerno broju stanovnika. Kuba izražava principijelnu podršku Srbiji da očuva svoj suverenitet i integritet. Predsednik Nikolić je dao nemerljiv doprinos razvijanju bilateralnih odnosa tokom dugog niza godina kao predsednik kluba prijateljstva u parlamentu Srbije - rekao je Alvarez.

Istakao je da je Nikolić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kubi, dao prioritet odnosima dveju država, koji će se sigurno još više unaprediti njhegovom posetom Kubi.

- Primićete najviše odlikovanje naše otadžbine, koje nosi ime našeg narodnog heroja, kao znak ljubavi i poštovanja našeg naroda prema vama - rekao je Alvarez.

Kastro: Kuba podržava teritorijalni integritet Srbije

Kuba će nastaviti da pruža podršku Srbiji u borbi za teritorijalni integritet i suverenitet, poručio je kubanski predsednik Raul Kastro u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji mu je zahvalio na tome što Kuba nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnosti Kosova i Metohije.

Reuters
Obećali da će se truditi da sačuvaju dobre međudržavne odnose: Kastro i Nikolić

Informativna služba predsednika saopstila je da je Nikolić rekao da je "Kuba svetao primer istrajnosti u borbi za slobodu", te da Srbija "nikada neće učiniti ništa da odnosi dve zemlje budu poremećeni", već će uložiti maksimalne napore da se prijateljstvo razvija i produbljuje.

Kubanski mediji preneli su Nikolićevu posetu kao udarnu vest uz podsećanje da su se Nikolić i Kastro sreli nedavno u Moskvi gde su prisustvovali obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom.

U delegaciji je i Dragica (naravno)

U srpskoj delegaciji je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a supruga predsednika  Dragica Nikolić, posetiće popodne Bolnicu za majku i dete "Ramon Gonzales Coro" i doniraće opremu za bebe, dok će u školi za decu sa posebnim potrebama " Siera Maestra" donirati  laptopove, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.05.2015. 22:21
Pozdravljam gest predsednika Nikolića,da odlikuje starinu Kastra.Naravno i ovo odlikovanje njemu je samo znak pristojnosti.
Sreda 20.05.2015. 20:25
Zahvaljujem se predsedniku Kastru, u ime svih koi podrzavaju ovu posetu Nikolica. Naravno i cestitam nasem predsedniku na ovom odlikovanju. Zasluzili ste....!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online