Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.05.2015.
13:43
Tanjug A

Protivgradni strelci neće da rade za 2.400 dinara - mesečno

Protivgradne strelce sa područja opštine Lučani pozivali su ovih dana iz užičkog radarskog centra tražeći od njih da potpišu ugovore u kojima piše da je mesečna naknada za njihov rad 2.400 dinara. Zaprepašćeni ovakvim ponižavajućim ponudama oni odbijaju da sklope ugovore.

Z. Marjanović
I baka među protivgradnim strelcima

- Nije toliko bitan ni taj novac, koliko nas nipodaštavaju. Nisu nas pozvali čak ni na pripremni seminar kao ranijih godina, sezona kasni dva meseca, a onda se pojave sa takvom ponudom - rekao je Radenko Ćendić koji već šest godina dežura na raketnoj stanici u Gornjem Dragačevu.

Ćendić kaže da su u prethodnom periodu iz opštine dobijali po 4.000 dinara, međutim 2012. su ostali i bez toga.

- Potom, 2013. i 2014. su nam sve platili pošteno, ali ove godine ponovo ništa. Ne znam čemu sve ovo vodi, prosto smo zbunjeni - navodi Ćendić.

Radenko i njegov sin Radovan su protivgradni strelci već šest sezona i kažu da je to veoma odgovoran posao.

- Moraš uvek biti tu, nema svadbi, nema praznika, u obavezi si da se javljaš dva puta u Radarski centar, kada je pripravnost nema mrdanja od kuće, a izložen si najgorem vremenu kad svi beže unutra. A da ne pričam što rukuješ raketama i ne daj Bože neke nezgode - jada se on, vidno razočaran ponašanjem nadležnih i lokalne samouprave.

Poziv na protest u Čačku

Odbornik Dveri u čačanskom gradskom parlamentu Radisav Racković pozvao je sa skupštinske govornice poljoprivrednike i građane da blokiraju magistralu u Preljini jer nije rešeno pitanje protivgradne zaštite. On je podsetio da su žiteljima Ivanjice i Arilja, zbog grada koji je nedavno padao, uništeni voćnjaci, malinjaci i druge poljoprvredne kulture.

- Nečuveno je da imamo rakete koje stoje u magacinima, te zato pozivam sve poljoprivrenike da izađemo zajedno na magistralu i blokiramo je u Preljini dok se ne iznađe rešenje za ovaj problem - naveo je on.

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić je, odgovarajući na Rackovićevo izlaganje, rekao da je sastanak sa protivgradnim strelcima zakazan za sutra, utorak.

- Reći ćemo im koliko lokalna samouprava može da učestvuje u nadoknadi za njihov rad u periodu od 15. maja do 15. oktobra. Nabavili smo dovoljan broj raketa, 14 po protivgradnoj stanici i očekujemo da ćemo ovu teškoću rešiti - rekao je Ilić.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.05.2015. 05:27
a ispod ovog clanka..premijer..kaze..prijatelji Srbije,otvorite nova poglavlja...direkt..za narod ga vidim puno briga...dobio je taj jasna uputstva kako da upropasti zemlju..pa sad vi meni kazite da nisam u pravu..jel...malinjaci nam ne trebaju po njemu...samo EEEUUU...
Ponedeljak 18.05.2015. 16:42
A gospoda malinari ne ucestvuju ni u cemu , ni osiguranje da plate , pa organizujte se sami neradnici ....joooj mm
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online