Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.05.2015.
11:00
Z. Marjanović - Vesti A

Titula vojvode za gajbu piva

U našoj rubrici "Pet minuta sa..." razgovarali smo sa Srđanom Srećkovićem, bivšim komandantom Ravnogorskog pokreta.

Vesti
Srđan Srećković

I ove godine na Ravnoj gori su se okupili ravnogorci, inače, podeljeni u četrdesetak frakcija, da obeleže dan kada je Draža Mihailović 1941. godine izašao na ovu planinu. Bilo ih je samo stotinak, a ni vi niste išli, zašto?

- Odluku sam doneo, kao i mnogi drugi pravi ravnogorci, zato što je Ravna gora u vreme proslave postala mesto okupljanja pijanih ljudi koji misle da im je na Ravnoj gori sve dozvoljeno, što je postala mesto za šatre i polugole pevačice, mesto stalnih svađa među ravnogorskim frakcijama i mesto gde se titula, ili čin vojvode, može kupiti za gajbu piva i to mi se više smučilo.

Takva vašarska atmosfera na Ravnoj gori nije od juče?
- Naravno da sam sve to video i ranije, ali ni ja, a ni mnogi drugi koji misle kao ja, nismo mogli da promenimo i da ravnogorsku ideju sačuvamo od alkoholičara i razuzdanih huligana koji na Ravnu goru dolaze da bi se razularili.

Ko je, po vama, kriv za vašarske proslave na Ravnoj gori?
- Krivi su srpski političari koji su gradili svoje političke karijere na ideji Ravne gore i ravnogoraca, a prvi među njima je Vuk Drašković i njemu slični koji su u našoj iskrenoj ideji videli samo svoje sopstvene interese. Oni su u svojoj nameri uspeli, a ideja Ravne gore je okrunjena kao klip kukuruza.

Jedan od razloga za sukob među ravnogorcima jeste i datum održavanja Ravnogorskog sabora?
- Ravnogorski pokret kao dan dolaska Draže Mihailovića na Ravnu goru slavi Markovdan, 8. maj, i to je pravi datum koji treba slaviti. Međutim, SPO slavi 13. maj kao zvaničan datum, a to je bivši Dan bezbednosti i nije slučajno što SPO slavi baš taj dan.

Ove godine na Ravnoj gori je obeležen Dan pobede nad fašizmom. Očekivali ste da predstavnici ravnogoraca budu i u Moskvi?
- A ko kaže da nismo bili u Moskvi? U Moskvi nas je na poziv Centralne kozačke vojske Ruske Federacije predstavljao otac Ivan iz sela Lazarevo, gde je uhapšen Ratko Mladić, a ne treba zaboraviti ni to da je predsednik Tomislav Nikolić četnički vojvoda i bio je veoma zapažen na svečanoj tribini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.05.2015. 16:42
Боже сачувај .... 40 фракција ???? и на крају - шлаг - бајчетинац - чет*нички војвода ? Убиј се....
Utorak 19.05.2015. 11:23
Zasto ti sugestivno pricas o ljudima koji ti daju minuse da su pijanice i propalice?! Evo ja nisam niti pijanica, niti propalica a zalepio sam ti minus velik ko'o kuca! Sada cu ti i reci zasto. Taj Vuk propalica je najvece zlo koje se nasem narodu desilo od balijskih i Usta§kih kama pa naovamo... Progurao nam je neku foru tri prsta, na koju smo nazalost svi ili barem vecina Srba naseli. Ja takodje ali eto, da zablagodarim Gospodu, iz tog Usta§kog i nepravoslavnog znaka rastrojstva, ja naucih da ih spojim u Sveto Trojstvo! On je imao svojih dobrih zasluga, to ne sporim, ali njegova odvratna dela i nakon prodaje svoje duse necastivom, on je sebe stavio u red najgorih bivsih Srba danasnjice! Iako nema neku veliku tezinu, principijelno si dobio minus od mene pa me smatraj i pijandurom i propalicom, kako ti volja. Pozdrav!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online