Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.04.2010.
20:07
Tanjug, Vestionline A

Poslanici protiv Vlade: “Izbori, ili će motka da radi“

Predstavnici Vlade Srbije poručili su u četvrtak, odgovarajući u parlamentu na pitanja poslanika, da Srbija nikada neće odustati od prioritetnog cilja - ulaska u Evropsku uniju, da će reforma pravosuđa biti sprovedena do kraja, kao i da će Koridor 10 biti završen do 2012. godine.

"Prorešetani": Ministri Božidar Đelić, Srđan Srećković i Jasna Matić
 

Najveći broj pitanja u tročasovnom "propitivanju" bio je upućen potpredsedniku Vlade Božidaru Đeliću, a pored njega na pitanja poslanika su odgovarali i ministri Petar Škundrić, Jasna Matić, Žarko Obradović i Srđan Srećković.

NS: Izbori? Ne?! Biće batina..

Đelić je, odgovarajući poslanicima NS, rekao da će izbori biti održani u ustavom i zakonom propisanim rokovima, dok je, odgovarajući na pitanje poslanika Rize Haljimija, rekao da će Koridor 10 biti završen do 2012. godine i da jedini izuzetak može biti Grdelička klisura.

Pri tome je Velimir Ilić postavio pitanje: “Da li vi uopšte planirate da ikada raspišete izbore?“, a kad je neko dobacio “ne“, predsednik NS je rekao uz osmeh: “A pa onda će motka da radi... “. Tek onda je Đelić obrazložio kako će izbora biti...

DSS: A šta sa Turcima? Đelić: Nema tu problema

Na pitanja poslanika DSS o evropskoj budućnosti Srbije, s obzirom, kako su rekli, na poslednje tendencije približavanja Turskoj, Đelić je rekao da Srbija nikada neće odustati od ulaska u EU, ali da vidi i te kakvu i političku i ekonomsku korist da razvija prisne odnose sa Turskom, "ne odstupajući ni za milimetar od cilja ulaska u EU i ne zaobilazeći problem (turskog) priznavanja Kosova i Metohije".

Poslanike je zanimala i ekonomska situacija u regionu, posebno u Grčkoj, kao i da li se to može odraziti i na evropske integracije Srbije, na šta je vicepremijer rekao da "teškoće Grčke nisu generalno pogodne za proširenje EU", ali i naglasio da to "ne znači da je naša integracija u EU pomerena".

"Telekom" i signal na Kosmetu

Poslanike iz više poslaničkih grupa zanimala je prodaja "Telekoma", na šta je potpredsednik Vlade kazao da je prodaja tog preduzeća u interesu građana i zaposlenih i naglasio da će Vlada voditi računa o strateškim interesima prilikom te prodaje.

Đelić je, takođe, pohvalio menadžment te kompanije, jer je u uslovima oštre konkurencije uspeo da zadrži dobru poslovnu poziciju na tržištu.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa rešavanjem problema Srba na Kosovu i Metohiji sa signalom mobilne telefonije, Đelić je rekao da je poruka Srbije sunarodnicima da će država uvek raditi da veza sa njima bude očuvana, kao i da će aktivirati sve kapacitete i zemlje i saveznika da se takve situacije ne ponove.

On se istovremeno zahvalio "Telekomu Srbija" na naporima da i pored teškoća uspostavi signal u južnoj srpskoj pokrajini.

LDP: A pravosuđe? Đelić: Podržavamo reformu

Hoće "istinu" od Vlade: Lider LDP-a Čedomir Jovanović

Poslanike LDP je interesovalo kada će Vlada "reći istinu o ulozi nekadašnjeg vršioca dužnosti generalnog sekretara predsednika države Vladimira Cvijana, težini i osnovanosti njegovih optužbi" o reformi pravosuđa, ali i odnos Srbije prema evroatlantskim integracijama.


Đelić im je odgovorio da će reforma pravosuđa biti sprovedena do kraja, kao i da je program Partnerstvo za mir prava mera za Srbiju i da će se saradnja sa NATO-om biti razvijana u tom pravcu.

Srećan 1. maj

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović čestitala je na kraju radnog dana u parlamentu građanima Srbije i poslanicima predstojeći praznik rada - 1. maj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online