Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.04.2015.
12:40
Tanjug A

"Vožnja ruskih Noćnih vukova do Berlina je provokacija"

Češki ministar spoljnih poslova Lubomir Zaoralek smatra provokacijom vožnju do Berlina koju kroz nekoliko zemalja, uključujući Češku Republiku, planiraju ruski motociklisti iz kluba "Noćni vukovi" u znak obeležavanja 70. godišnjice okončanja Drugog svetskog rata.

Reuters/A. D./RIA Novosti/Pool
Najvljena vožnja Noćnih vukova upalila alarme šitom Evrope

- Moraćemo da na prvom mestu motrimo da li oni poštuju naše zakone tokom vožnje - napisao je Zaoralek danas na Tviteru, a prenosi češka agencija ČTK.

Ruski motociklisti, među kojima će biti i članovi grupe "Noćni vukovi", navodno bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, najavili su da će tokom svečane vožnje do Berlina proći i kroz Poljsku, što je u toj zemlji izazvalo žestoke reakcije.

I premijerka Poljske Eva Kopač rekla je pre dva dana da tu ideju smatra "provokacijom".

Ruska federacija za moto-turizam je najavila da će povodom 70. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom organizovati svečanu vožnju od Moskve do Berlina, gde bi motociklisti trebalo da stignu na Dan pobede, 9. maja, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Motociklisti planiraju da na tom putu prođu kroz Belorusiju, Poljsku, Slovačku, Austriju i Češku i usput posete spomenike ratu, memorijalne muzeje o holokaustu i groblja sovjetskih vojnika, najavila je Federacija.

 -Ova akcija nema za cilj izražavanje političkih stavova, već podsticanje patriotskih osećaja učesnika - rekao je organizator događaja Andrej Bobrovski, koji je naveo da će na vožnju krenuti između 30 i 40 bajkera.

Među njima bi trebalo da budu i članovi motociklističkog kluba "Noćni vukovi", koji imaju bliske veze sa ruskim predsednikom Putinom i koji su aktivno podržavali rusku aneksiju Krima i proruske snage koje se bore na istoku Ukrajine.

Nemački dnevnik "Di Velt" je juče preneo da "Noćni vukovi" neće dobiti dozvolu da uđu u Berlin, prenosi češka agencija i navodi da su Aleksander Zaldostanov i drugi lideri tog kluba na američkoj kaznenoj listi zbog podrške ruskoj aneksiji Krima.

POVEZANE VESTI

Petak 17.04.2015. 12:47
Bolje je lepo pozdraviti Noćne vukove nego prizivati tenkove da opet budu u Berlinu .
Petak 17.04.2015. 18:38
Oni idu samo putem pobedničke ruske vojske u II sv.ratu.Za današnje pobornike faaššističkih načela naravno da je to provokacija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online