Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 11.04.2015.
08:29
Tanjug A

Čepurin: Dostojanstvo za Srbe nije prazna reč

Odluka Srbije da svoje vojnike pošalje na paradu u Moskvu pokazuje da dostojanstvo za Srbe nije prazna reč, a pritisci Zapada, ma koliko bili jaki, ne mogu poremetiti bratske odnose Srbije i Rusije, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Tanjug
Aleksadanr Čepurin: Ni zdrav razum ni nacionalni interes nisu prazne reči

Čeputin je u prazničnom intervjuu za list "Informer" rekao da rusko rukovodstvo ceni odluku Srbije da 9. maja prisustvuje vojnoj paradi na moskovskom Crvenom trgu, kojom se obeležava 70 godina pobede nad fašizmom.

- Stav rukovodstva Srbije i predsednika Nikolića, koji visoko cenimo, pokazao je da dostojanstvo nije prazna reč za Srbe. Kao što prazne reči nisu ni istorijska svest, zdrav razum i nacionalni interes - precizirao je ruski ambasador.

Na paradi u Moskvi će učestvovati 70 srpskih vojnika, od kojih će njih 64 marširati Crvenim trgom u svečanom ešalonu.

- Defilovaće ukupno 15.000 vojnika, što je za 4.000 ljudi više nego prošle godine. Biće prikazano 200 komada vojne tehnike - rekao je ruski ambasador i dodao da će leteti 150 aviona i helikoptera, a biće prikazani i i tenkovi najnovije generacije "Armata". 

On je podsetio da će premijer Srbije Aleksandar Vučić ove godine posetiti Rusiju, a da u maju u Srbiju dolazi predsednica Saveta Federacije ruskog parlamenta Valentina Matvijenko. Odnose dva naroda opisao je ne samo kao bliske i bratske već je rekao: "Rusi i Srbi imaju čvrst karakter i mekanu dušu".

- U Rusiji ovako kažu da smo srećni:  Kod nas su kubeta na crkvama zlatna, sneg je najbelji i Bog nas voli. Moramo da se koncentrišemo na pozitivno, da računamo na sebe i da mnogo i vredno radimo - rekao je Čepurin. 

Povodom evropskih sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize, Čepurin je rekao da je pametan stav Srbije usmeren pre svega prema nacionalnim interesima. Takođe, kako je naglasio, ima više evropskih zemalja koje, iako su pre godinu dana naterane da se "solidarišu" protiv Rusije, danas sve više razumeju da takva politika sankcija šteti njihovim interesima.

POVEZANE VESTI

Subota 11.04.2015. 08:40
Ovaj casni Aleksandar Cepurin ima vise naklonosti prema Srbiji, nego 90 % clanova vuciceve vlasti!..............Pozdrav bratskoj Rusiji!
Subota 11.04.2015. 11:07
Nije... Srbi zaslužuju da ponosno prodefiluju Crvenim Trgom... jedino je tužno što ovi što će defilovati ni u malom mozgu nemaju osećaj šta to u stvari znači....
Subota 11.04.2015. 13:05
А добри смо били док смо гинули против фа-шиста, на-циста, бал-ија, ус-таша! Данас ти исти нац-исти стварају ЕУ, па наш национализам никако није добродошао у њиховим плановима! Све у исти кош, то је план сотоне и његових слуга на власти! Зато је сад или никад!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online