Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 05.04.2015.
12:34
Tanjug A

Poslanici na putovanja dali ukupno 30 miliona dinara

Poslanici Skupštine Srbije su u 2014. godini na službena putovanja u zemlji i inostranstvu potrošili 30 miliona dinara. To piše u troškovniku parlamenta, koji je protekle sedmice usvojio skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Tanjug
Putovalo se: U 2014. gdoini na putovanja otišlo 30 miliona dinara

Parlamentarci su za putovanja u inostranstvo u 2014. godini utrošili 28,9 miliona dinara, a za službena putovanja u zemlji 1,1 milion dinara.

Ko je najviše "šetao" po svetu

Kada je reč o službenim putovanjima u inostranstvo, najbrojnija poslanička grupa - Srpska napredna stranka - potrošila je i najviše i to 12,6 miliona dinara, a od poslanika najaktivnija u predstavljanju zemlje i Skupštine Srbije u inostranstvu bila je Aleksandra Đurović iz te stranke, koja je i šefica stalne delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE).

Poplave

Skupština Srbije je iz svog budžeta u maju 2014. godine prenela Ministarstvu finansija 100 miliona dinara za sanaciju poplava, kao i dva miliona dinara za lečenje oboljenja, stanja i povreda koji se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Na ime njenih službenih putovanja u inostranstvo izdvojeno je 3,1 milion dinara.

Članica delegacije pri PS SE i šefica delegacije u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije Nataša Vučković, koja je poslanica DS, u prošloj godini je na službena putovanja u inostranstvo utrošila 1,9 miliona dinara, a njena stranačka koleginica Gordana Čomić, koja je zamenik člana delegacije pri Parlamentarnoj skupštini OEBS, nešto više od milion dinara.

Od poslanika koji su lane službeno putovali u inostranstvo nešto više od milion dinara potrošili su i Marija Obradović iz SNS, koja je i član delegacije pri PS SE, Elvira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara, takođe član delegacije pri PS SE, kao i Aleksandar Senić iz Socijaldemokratske stranke, a koji je i predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove i član delegacije pri PS SE.

Kada su u pitanju troškovi stranaka na ime putovanja u inostranstvo, pored SNS, najviše su ih imale demokrate - nešto više od četiri miliona dinara, a slede socijalisti sa blizu tri miliona dinara, pa Socijaldemokratska partija Srbije sa nešto više od dva miliona dinara, SDS sa 1,7 miliona dinara, SVM sa 1,4 miliona dinara...

A po Srbiji?

I kada su službena putovanja u zemlji u pitanju najviše troškova imali su poslanici najbrojnije poslaničke grupe, koji su na to potrošili  nešto više od 460.000 dinara.

Nova Srbija je na to utrošila nešto više od 106.000 dinara, PUPS oko 100.000 dinara, SPO-DHŠ nešto više od 85.000 dinara, a SDS nešto više od 46.000 dinara.

Sudeći po troškovima, najaktivniji poslanik na službenim putovanjima po zemlji bila je Zlata Đerić iz Nove Srbije, za šta je izdvojeno 101.000 dinara, zatim Vesna Rakonjac iz SNS, koja je potrošila nešto više od 70.000 dinara, Petar Petrović iz Jedinstvene Srbije sa nešto više od 60.000 dinara...

Naknada za sopstvene automobile

Sopstvene automobile su zarad dolaska na sednice republičkog parlamenta najviše koristili naprednjaci Dragan Nikolić iz Vranja, Mujo Muković iz Tutina, Dragoljub Zindović iz Prijepolja i Nenad Mitrović, koji dolazi iz Bujanovca. Oni su na ime naknada za korišćenje sopstvenih automobila dobili po oko milion dinara.

Izbori

Prošla godina je bila izborna godina, pa je za njihovo sprovođenje, kao i sprovođenje izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, iz tekuće budžetske rezerve bilo opredeljeno 1,158 milijardi dinara.

Sopstvene automobile su često koristili i šef naprednjaka u parlamentu Zoran Babić, koji je na ime naknada za to dobio oko 966.000 dinara, zatim Dragan Todorović iz te stranke, koji je dobio oko 970.000 dinara, njihov kolega Vladica Dimitrov, koji je dobio oko 980.000 dinara.

Više od 900.000 dinara u 2014. godini za korišćenje sopstvenih automobila dobili su i naprednjaci Olivera Pešić (Leskovac), Milanka Jevtović Vukoičić (Priboj), Ninoslav Girić (Leskovac), Radmilo Kostić (Pirot), kao i Muamer Bačevac iz SDPS, koji dolazi iz Novog Pazara. 

Najviše zakonodavno telo je, inače, u prošloj godini potrošilo 2,5 milijardi dinara od planiranih nešto više od tri milijarde dinara, a razlika je vraćena u republički budžet.

Za poslanike je u protekloj godini ukupno potrošeno nešto više od 615 miliona dinara, a za skupštinsku stručnu službu 1,8 milijardi dinara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.04.2015. 13:06
Na čelu Vlade Srbije je Aleksandar Vučić, sin novinara Fahri Musliua iz Prizrena. (Bogoljub Karić, iz Peći, hvali Muslia na sva usta na Peconijevoj televiziji, udvarajući se Vučiću). Vučić je prodao Kosovo i Metohiju.. Čini čuda, samo da potpuno zgazi Srbiju. Pomažu mu Majkl Kirbi, američki ambasador i Majk Devenport.. Obojica ne izlaze iz Vlade, i uvek imaju reči hvale za premijera.Iz Brisela odbijaju i pomisao da otvore pregovore sa Srbijom, jer je ona u ekonomskoj katastrofi, bez institucija, u medijskom mraku i opasna po Evropu. Desetine hiljada Afrikanaca, Pakistanaca i Arapa dolazi u Srbiju, na svetom putu za Nemačku, Švedsku, Francusku, sve zavisi od rasporeda koji su dobili.
Nedelja 05.04.2015. 13:05
U Briselu su 18. februara ministri Gašić i Dačić otišli i dalje, potpisujući nešto što predstavlja potpuni gubitak suverenosti. NATO vojska može da vršlja po Srbiji, da siluje, da koristi sve resurse, baze, bolnice, aerodrome, i to bez dinara, a njeni pripadnici imaju diplomatski status. Čak je i Japan, koji je potpisao kapitulaciju posle rata, taj status američkim okupatorima ukinuo, kada su građani ustali na pobunu zbog čestih silovanja i ubistava koje su vršili obesni američki vojnici.Da li je slučajno za ministra privrede postavljen Željko Sertić, potomak jednog od najokorelijih usta/ških koljača, Tomislava Sertića, koji danas čini sve da srpska preduzeća proda hrvatskim tajkunima. Uljare je već prošlog meseca predao u ruke Ivice Todorića. U tome mu pomaže i Marko Čadež, državljanin Hrvatske, koji je teški nark/oman, kockar, pijanica i homoseksualac, a bez dana radnog staža u privredi postavljen je za predsednika Privredne komore Srbije!
Nedelja 05.04.2015. 13:07
I dok odobrava okupaciju Srbije, sa čije teritorije prema Rusiji treba da polete rakete i avioni NATO alijanse,predsednik Nikolić ponosno ističe da je odbio naredbu izvesnog komesara Kukana, i da će se odazvati pozivu predsednika Putina da prisustvuje Paradi pobede u Moskvi, 9. maja. On, koji se proglasio četn/ičkim vojvodom, vojske koju Englezi i saveznici ne priznaju kao savzeničku!Iako je formirao komisiju za ispitivanje obaranja vojnog helikoptera kod Surčina, nakon što mu je Vučić natrljao nos, predsednik je podvio rep i poručuje nam da taj izveštaj ne sme da obelodani, jer mu ne da tužilac. Ko je u Srbiji iznad predsednika?Opet će nas drati. Male su šanse da će iko od nas preživeti. Osim ako ne ustanemo, ako se ne uspravimo, i zgazimo mi njih, koji nas tlače i drže u konc- logoru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online