Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.04.2015.
18:10
Tanjug A

Pastor: Izbori početkom 2016.

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je da bi najracionalnije bilo da lokalni i pokrajinski izbori budu održani istovremeno i to u februaru ili martu sledeće godine.

Tanjug
Pastor: Racionalno je da izbori budu zajedno

On je za RTS rekao da o tome govori sa aspekta predsednika pokrajinske skupštine, jer predsednik je taj koji formalno- pravno donosi odluku o datumu raspisivanja, odnosno održavanja pokrajinskih izbora.

- Taj dogovor treba voditi, on još nije počeo, ovo je faza nagađanja i projekcije nekakve budućnosti, što znači da može biti tako, ali i ne mora, ali sigurno je da tu negde u drugoj polovini godine treba krenuti u razgovore i dogovoriti se, rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, postoji obaveza da predsednik pokrajinske skupštine mora raspisati izbore najkasnije 90 dana pre konstituisanja prethodne, ali, kako je rekao, od tog vremena na ovamo, postoji sloboda u kome se termin mora dogovarati.

- Ja inače mislim da je krajnje racionalna varijanta ta da izbori budu istovremeno- lokalni i pokrajinski i ja ću sa svoje strane sigurno zastupati u razgovorima tu ideju i nadam se da ću biti u prilici da takvu odluku i donesem, kaže Pastor.

Govoreći o funkcionisanju Vojvodine do tog vremena, Pastor je potvrdio da sledi period inaćenja, jer je to, kako je naveo, i normalno pre izbora, jer počinje političko pozicioniranje, a na dnevnom redu su složena pitanja kao što su simboli, finansiranje, pitanje nadležnosti, izveštaji različitih javnih preduzeća, budžet i rebalans.

- U takvim okolnostima treba tražiti modus vivendi za funkcionisanje. Praktično čitavih ovih godinu dana će biti opterećeno sa predizbornim nameštanjem, a sa druge strane predsednik Skupštine treba da se trudi da napravi radnu atmosferu u kojoj se možemo baviti onim pitanjima zbog kojih skupština postoji i nadam se da ću u tome biti uspešan, rekao je Pastor.

On je rekao da ima bitnih pomaka sa LSV-om, jer su dogovorene neke stvari u vezi sa razmimoilaženjima iz prethodnog perioda, i o kadrovskim ali i drugim rešenjima - principijelno su neka otvorena pitanja razjašnjena i to za njega predstavlja značajno olakšanje.

- Planiramo da verovatno i za praznike imamo još jedan krug razovora najverovatnije u LSV-u i nadam se da ćemo tom prilikom verovatno zaokružiti ovaj set razgovora i dogovora i da ćemo izaći pred medije i izgovoriti par rečenica na tu temu, rekao je Pastor.

Govoreći o radu Vlade Srbije u prvoj godini mandata, on je rekao da će se analizirati učinak i pet državnih sekretara koji učestvuju u Vladi i u sučeljavanju ocena doneće se odluka vezana za nastavak njihovog angažmana, odnosno za eventualne promene.

- Zadovoljan sam njihovim učinkom, ali to zadovoljstvo nije uravnoteženo u odnosu na svakog i u odnosu na svaki period iz prethodnih godinu dana, zaključio je Pastor.

POVEZANE VESTI

Subota 04.04.2015. 18:18
Избори , избори , избори , обећања , обећања , реформе , реформе .....када ће почети рад у Србији . Дали се после 5. октобра отворило неко предузеће .Не отварају се предузећа већ се затварају и још већа незапошљеност.Политичари само мењају фотеље а за народ заболе их уво.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online